A Badacsony szívében, a Római úton található Tilia Borvendéglő markáns étlapjával erősen elüt az átlag badacsonyi kínálattól. A korábban Hárskertként – a tilia latinul hársfát jelent – ismert hely konyháján 2018-tól a vadhúsok dominálnak. A modern dizájnelemekkel berendezett, bazaltkövekkel kirakott pince nem csak az épületben található Hotel Neptun vendégeinek nyújthat télen és nyáron is menedéket, a tágas kerthelyiségben pedig a fák árnyékából figyelhetjük a közeli minigolfozókat.

A Farkas Mózes által vezetett konyha étlapján a bakonyi muflon és a keszthelyi tokhal képviseli a környéket, a vaddisznó-szűzpecsenye vagy a fácánleves mellett. A borvendéglő kifejezés sem csak lózung itt, mivel a badacsonyi borászok új generációja uralkodik a borlapon: a Szászi-habzóbor mellett Sabar-, Bencze-, Laposa- vagy épp 2HA-borok is elérhetőek itt.

Tipp: Érdemes figyelni foglalás előtt a vendéglő ajánlatait, főleg az elő- és utószezonban, hiszen itt egy-egy túrákkal egybekötött borvacsorát is ki lehet fogni.

Hasonló tartalmak

Admin mode