Októbertől egészen áprilisig hét tematikus gasztrohétvégén kóstolhatjátok végig a Badacsony borait és ételeit. A sorozat első hétvégéjére október 17-18. (szombat és vasárnap) között, azaz szombaton és vasárnap kerül sor és Világok konyhája tematikával készülnek nektek. A többi hétvégéről részleteket itt találtok.
A résztvevő vendéglők, témáik és azok köré szerveződő menüik a következők lesznek ezen a hétvégén:
- Borbarátok Vendéglő – Törökország, menü: borjú Adana bulgur ezme saláta, török sült tejberizs, kókusz, pisztácia
- Hableány – Vietnám, menü:k ókusztejes halleves, koriander, lime, ragadós malac mentával, tojással, üvegtésztával
- Istvándy Borműhely – Peru, menü: ceviche, avokádó, kukorica, pácolt marhaszív, édes burgonya, spenót, burgonya, kukorica
- Kisfaludy-ház – Ausztria, menü: szaftos sertéssült, Kaiserschmarrn/császármorzsa
- Laposa Birtok – Francia Polinézia, menü: kókusztejes polinéz nyers halsaláta, sült fánk, kókusz karamell
- Pláne Badacsony borterasz – Thaiföld, menü: Tom Kha Goong
- Tilia Borvendéglő – Marokkó, menü: csicseriborsó leves, báránytajine, kuszkusszal, kefta marhahúsból
- Tölgyes Kúria – Mexikó, menü: pikáns kukorica krémleves, Carne Asada marhasült, tortilla, avokádó saláta
- Vánkos – Franciaország, menü: francia hagymaleves, libamáj crème brûlée, házi brioche / vega: sütőtök crème brûlée
A jegyeket Hableányban található Gasztrohegy INFO-ponton vásárolhatjátok meg.