Mostanában a rekkenő hőség olvaszt magába mindent és mindenkit, így csak egy hűsítő baráti borozgatás jelenthet erre megoldást a Balatonnál. Kapjatok fel pár üveg bort, válasszátok ki a legmenőbb balatoni háttérképet és töltsétek együtt a forró estéket! Segítségül összegyűjtöttük a legjobb helyeket, hogy tényleg már csak koccintanotok kelljen.

1/7

Pálköve strandfürdő

A pálkövei strand és part az egyik legérintetlenebb zuga a Balatonnak. A balatoni retró korszak itt nem múlt el nyomtalanul, cserébe megőrizte szerethető arcát. A hely nyugalma, hangulata a Badacsonnyal a háttérben arra késztet, hogy elővegyük kedvenc sztorijainkat egy hűsítő bor és a régi barátok társaságában.

2/7

Révfülöp, Szigeti Strand

A révfülöpi strand a Káli-medence kapujának kedvelt strandja, ahol autentikus környezetben élhetjük át az igazi balatoni érzést. Azt, amit szívesen megosztanánk a barátainkkal is vagy ők velünk.

3/7

Csopaki strand

Csopakot most nem csak a híres dűlői, vagy a Balaton legnagyobb csúszdája miatt érdemes felkeresnünk, hanem a kora esti panorámája miatt. Pár behűtött boros flaska és néhány barát tökéletes tóparti estét képes varázsolni.

4/7

Fonyód, Báthori utcai szabadstrand

A legtöbb déli parti aforizma talán pont Fonyódon és annak háttérképe kapcsán született. De újabb történetek is kerekedhetnek a hosszan elnyúló, kerítésmentes, vadregényes környezetben.

5/7

Zamárdi szabadstrand

A Balaton első számú szabadstrandja első számú választás egy esti borozgatáshoz, ha épp a környéken járunk és mondjuk a parton borozgatnánk. Az itteni tihanyi háttérképnél szebbet úgysem tudunk letölteni, így minden adott a nagy baráti beszélgetésekhez.

6/7

Balatongyöröki strand

Azt mondják, a györöki strandé a legszebb balatoni panoráma. Ezzel nyilván sok helyen vitatkoznának, de a Badacsony tanúhegyét azért mindenki odarakná a saját strandja mögé. Itt nem kell, ott van.

7/7

Keszthely, Pannon Egyetemi vízisporttelep

A Keszthelyi-öböl nem a látképéről híres, itt mégis találunk egy rendkívül hangulatos és eldugott strandot. Noha nem túl sokatmondó a neve, mégis olyan élménnyel kínál meg bennünket, hogy az rögtön rabul ejt. A szebb napokat látott és szebb napokra váró Hotel Helikon szomszédságában bújik meg az a pici, mindössze néhány stégből álló strand, ahol lábat lógatva elmélkedhetünk múlton, jelenen vagy a jövőn.