6/10
Vánkos
A badacsonyörsi panzió megteremtette az elviteles brunch műfaját, így lehet náluk venni papírtálcás omlettet, croque monsieur szendvicset, és favillákra tűzik a termelői virslit. Egyébként pedig olyan fogásokat kínálnak hétvégén az arra sétálóknak, mint a tejfölös vagy a tépett húsos krumplilángos.
Nyitva: péntek–szombat 12–19 óráig, vasárnap 12–17 óráig, a brunchidőpontokért figyeljétek a Facebook-oldalukat!
7/10
Kalóz
A téli strandolás létező dolog, Fövenyesen pedig elviteles ételeket is kaphattok az élményhez. Bár az étlap nem mindig ugyanaz, olyasmikre számíthattok, mint a harcsával töltött burgonyagombóc spenótos zellerkrémmel, a Téli Kalóz Burger vagy a Téli Vega Burger, és persze az örök Harcsa & Krumplira is benevezhettek. Az aktuális menüért kövessétek a Facebook-oldalukat!
Nyitva: szombaton 12–19 óráig, vasárnap 12–17 óráig.
8/10
Kred
„A pizza nálunk nem B terv, hanem A terv, amire az élet ráerősített”
– mesélte Dobai András tavaszi, a korlátozások miatt új szolgáltatásokkal és ötletekkel előrukkolt vendéglátókat bemutató cikkünkben. Füred ikonikus helyén 2020. március vége óta lassan kelesztett, autentikus, vékony tésztás, közép-olaszországi típusú pizza is készül, minimum 18 órán keresztül. Az egyik legizgalmasabb a Balaton nevet viselő pizza, amelyre többek között tihanyi füstölt sonka, vászolyi csemegesajt és mandula is kerül, és a Pizza Multipla sem a megszokott pizzafeltétekkel készül, hanem cukkinivel, padlizsánnal és kecskesajttal. Az étlap itt található.
Nyitva: szerda–szombat 11–19 óráig.
9/10
Pörc
A Pörc egyszerre családi hagyományokat továbbvivő hentesüzlet,
delikátbolt és étterem, ahol az ősmagyar gasztronómia felelevenítése mellett a street
food vonalra is hangsúlyt fektetnek. Rendelhettek tőlük klasszikus pizzákat és egyedi
ízekkel felturbózott burgereket, amikbe 18 dkg-os húspogácsa (vagy éppen sajt,
illetve zöldségpogácsa), füstölt parenyica, grillezett pörc, termelői
tehénsajt stb. és
„titkos” szósz kerül.
Nyitva: szerda–vasárnap 12–19.30 óráig, konyha: 19 óráig.
10/10
Veszp
A zsebkendőnyi veszprémi üzlet tulajdonosa, séfje és arca (Antal Szabolcs) spanyolországi és nápolyi pizzaszakácsoktól tanulta a mesterséget, pár éve pedig saját építésű kemencében, némi punk életérzéssel készíti a pizzákat. Hosszú érlelésű kovásszal dolgozik, az ízek „magyarosítva, de olaszos jelleggel”
találkoznak a tésztán. Margarita, négysajtos, vegetáriánus, sonkás, szalámis és kolbászos pizzák készülnek – csak elvitelre, kiszállítás nincs.
Nyitva: kedd 11.30–20 óráig, szerda–szombat 11.30–19 óráig.
A cikkben szereplő nyitvatartási idők és a kínálat a későbbiekben biztosan változik, rendelés előtt érdemes tanulmányozni az aktuális kínálatot!