május 3., 14:40
A Fricskának a déli part is jól áll – Kipróbáltuk a balatonföldvári Fricska Balatont
A Fricska magával hozta az ételkínálatát és a laza, családbarát „étteremlakás”-hangulatot, de közben megőrizte a villa elegáns miliőjét.
A Fricska magával hozta az ételkínálatát és a laza, családbarát „étteremlakás”-hangulatot, de közben megőrizte a villa elegáns miliőjét.
A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.
A tavasz hírnökei a Balaton körül sok izgalmas programmal újságolják el, hogy márciusban is érdemes ellátogatni a tóhoz.
A Beach Boys felavatta Keszthely belvárosában található új bázisát, ahol a vendégek kedvenc grillételei mellett trükkösen tálalt klasszikusokat és izgalmas koktélokat is kínálnak.
A barbecue-univerzumban régóta helyük van a balatoni grillházaknak és -éttermeknek is. Összegyűjtöttük azokat, ahová bármikor beugranánk egy burgerért, pulled porkért vagy akár vega fogásokért is.
A Beach Boysban a fine dining világából érkezett séf pakolja a grillre a húsokat és a zöldségeket, a köretek és a szószok egy része pedig titkos családi receptek alapján készül.
12 órán át készülő pulled pork, saját készítésű szószokkal felturbózott burger és alföldi marhagulyás érkezett a partra.
Az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal nyílt meg nemrég a Kövesd a Mucit!
Alsóörsre is megérkezett a street food: a Bitang Burger & Coffee Shopban a húspogácsa és a pulled pork egy szendvicsben is élvezhető, és a vegánok számára is készül burger.
Az éttermek megnyitására még várnunk kell, elvitelre azonban számos nyáridéző vagy éppen téliesített street food fogást kérhetünk.