Keresés EN

Aktív

Itt csobbanhatsz négylábúakkal: Kutyás fürdőhelyek a Balatonnál

A hűsítő hullámokba merülés és a pancsolás a kutyusoknak is jár, de a jelenlegi szabályozás szerint házi kedvencek csak a számukra kijelölt helyeken fürödhetnek. Elmondjuk, mire számíthattok, ha felkeresitek a balatoni kutyás strandokat és a hivatalos kutyafürdetőhelyet, és ahhoz is adunk tippeket, hová menjetek, ha megéheztek a nagy játékban.

A listánkban négy, kutyás csobbanásra alkalmas hely szerepel. Természetesen létezik egy sor „titkos” hely, és aki megteheti, a vitorlásról is vízbe engedheti jól úszó kutyáját, de ebben a cikkben csak a hivatalos, kutyák fürdetésére alkalmas partszakaszokkal foglalkozunk.

balatonboglári Matróz köz végén található, „boglári kutyás fürdetőhely”-ként ismert rész  például mindössze egy apró partszakasz, amit egy kis, kerítések által határolt ösvényen lehet megközelíteni. Rámpák, bejutást könnyítő objektumok és infrastruktúra nincs, csak egy ürülékgyűjtő kuka. Volt szó arról, hogy egy stég épül majd a néhány kutyás családdal már telt házas fövenyre, de a helyzet változatlan. Nem hivatalos fürdetőhely. 

Volt többször kutyás strandra vonatkozó kezdeményezés Siófokon is: lelkes állatbarátok szerettek volna egy kis partszakaszt a sok kilométernyi stranddal rendelkező településen, de eddig nem kapott zöld lámpát az ötlet.

Következzenek a kutyával is látogatható vízpartok!

1/4

balatonföldvári

A 2500 négyzetméteres füves terület másodikként nyílt meg a balatoni kutyás strandok sorában. Itt bőven jut hely a játékra és a pihenésre a sok árnyékot adó fa alatt. A partszakasz bizonyos részei gyorsan mélyülnek, itt rámpák segítik a kutyusok vízbe jutását, de a „kezdő” négylábú strandolókat először inkább a sekélyebb helyeken, a nádas közelében engedjétek a hullámok közé. Ezen a strandon a kutyáknak is van saját illemhelyük.

A belépés ingyenes.
 
Hova mehettek kutyával, ha megéheztek: Bor és Bringa, Balatonföldvár

2/4

fonyódi

Ha a kutyáknak lenne bakancslistájuk, a hivatalosan Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nevű strand biztosan szerepelne rajta a nagy füves területtel, a vízbe jutást segítő rámpákkal és a stéggel. Inkább a gazdiknak fontos, hogy itt büfé, WC-k, szemetesek, kutyaürülékgyűjtő zacskók is vannak, és miközben a kedvenceikkel úsznak, a Badacsony és az északi part tanúhegyeinek látványában gyönyörködhetnek.

A 2016-ban megnyílt strand a vízi rendőrség mögötti füves területen található, gyalogosan a kikötőnél kezdődő úton lehet a legkönnyebben megközelíteni. 

Nyitva: mindennap 9 és 19 óra között
Belépődíj: felnőtt: 500 Ft, diák: 300 Ft, kutya: 200 Ft
Hova mehettek kutyával, ha megéheztek:  Paletta Bistobar és Vinotéka, Balatonboglár

3/4

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

A 2020 júniusában megnyílt hely, ahogy a nevében is benne van, nem csupán strand, hanem közösségi hely is, egy igazi strandhoz méltó infrastruktúrával. A Kutyabarát.hu megfogalmazása szerint itt „nemcsak a kutyákra koncentrálnak, hanem a gazdikra is”: van büfé, öltöző, WC, VIP lounge, és még társasjátékokat is találnak, akik éppen nem a blökivel csobbannak a sekély vízben. A hely nemrég elnyerte a Keszthely Város Turizmusáért díjat
A kutyás park és strand a régi déli szabadstrand területén, a Fenéki út mellett található.

Nyitva: mindennap 9 és 19 óra között; rossz idő esetén zárva
Belépődíj: ember: 300 Ft, kutya: 200 Ft
Hova mehettek kutyával, ha megéheztek: Balatoni Hal és Termelői Piac, Gyenesdiás

4/4

Tihanyi kutyás fürdetőhely

A tihanyi Belső-tó délkeleti sarkánál szintén van lehetőség a kutyák fürdetésére, de ez a hely bizonyos szempontból kakukktojás a listában: nem strand, így a gazdik nem, csak a kutyák lazulhatnak a vízben.  A csónakkikötőstégnél levő tábla jelzi, hol lehet beengedni a kutyákat a vízbe. Ezt tartsátok tiszteletben, mert így biztosan nem fogjátok zavarni a horgászokat!

Hova mehettek kutyával, ha megéheztek: Nagyi kertje Teázó, Aszófő

Cimkék

Hasonló tartalmak

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Ingyenes jégpálya nyílik Keszthelyen

?>

December 15-én Keszthelyen, a Balaton-parton egy kör alakú, 20 méter átmérőjű, ingyenes jégpálya nyílik.

Így hangolódj az ünnepekre a Balatonnál! – Alternatív adventi kalendárium

?>

Az ünnepi rohanásra az egyik legjobb gyógyír a téli Balaton, ahol színes programokkal és elcsendesedésre hívó helyszínekkel hangolódhatunk.

Advent a Balatonnál – 15 szuper program decemberre

?>

Nyakunkon a december, közeleg a karácsony, és erre a Balaton körüli vendéglátóhelyek is felkészültek.

Neked ajánlott

A