Keresés EN

Ez is érdekelheti

Balaton

Új balatoni vízparti tervek: Megkezdődött az egyeztetés az önkormányzatokkal

Megkezdődött az egyeztetés az Építési és Közlekedési Minisztérium és a tóparti önkormányzatok között az új balatoni vízparti tervekkel kapcsolatban.

Balaton

10 érdekes tény, amit kevesen tudnak a balatoni kompokról

A révészek régen füstjelekkel kommunikáltak, az első motoros kompot pedig a tó fenekéről kellett kiemelni.

Balaton

Zsákmányszerzés közben videózták le a színpompás jégmadarat

A Kis-Balatonnál is előforduló jégmadárról készült felvétel zsákmányszerzés közben.

balaton

Hangulatos lugasok, stég a tavon – 6 idilli esküvői helyszín a Balaton körül

Hangulatos lugasok, stég a tavon, családias birtokok észvesztő panorámával – meghitt balatoni helyszínlehetőségeket ajánlunk a boldogító igen kimondásához.

1/6

Bencze

A Szent György-hegy egyik legszebb panorámájával rendelkező családi birtok a kisebb, körülbelül 20 fős esküvőkre rendezkedett be. Innen belátni a Balatont, de a tanúhegyeket is, nyaranta pedig az egyedülálló látványt színes hőlégballonok is színesítik. A birtokon csak szabadtéri mennyegző tervezhető, hiszen itt a lényeg a természet lenyűgöző látványában rejlik. És majdnem elfelejtettük: itt a pár és a szűk család számára a szálláshely is megoldott.

2/6

STÉG 8237

Tihany Gödrös szabadstrandjától nem messze igazi lounge-hangulatot találunk. A STÉG 8237 egy modern bútorokkal bár hangulatúra kialakított stég, ahonnan csak egy ugrás a Balaton. Ha 40-50 fős esküvőt tervezel, és szeretnéd a tó közelében kimondani a boldogító igent, akár még szívesen csobbannál is egyet a násznéppel, itt megteheted! A bohém hangulatú, laza esküvők kedvelőinek ez a helyszín maga a mennyország.

3/6

Babérliget

Bár a Babérliget Kúria nem közvetlenül a tó partján található, a déli parttól nem messze elhelyezkedő Polányban mégis varázslatos hangulat vár. Itt akár nagyobb esküvőket is lehet tartani, de a kis és közepes létszámú, 40-60 fős lagziknak is csodás környezetet nyújt. Árnyas lugasok, hangulatos park és egy gyönyörű kúria: mintha csak egy provence-i birtokon lennénk!

4/6

PAP

Aki kisebb létszámú, lazább, bohém esküvőt szeretne, ahol a hagyományos menü helyett indiai, közel-keleti és mediterrán, húsmentes fogásokkal lehet ünnepelni, választhatja a Szent György-hegy déli lejtőjén, egy mesés kertben található lakáséttermet is. Karina és Papa Áron nemcsak a permakultúrás kertjükből származó zöldségekből készülő tapasokról, hanem a borokról, igény esetén a dekorációról és a zenei aláfestésről is gondoskodnak: Áron a PAP Wines-borok készítése mellett dj-ként is tevékenykedik. Kb. 30-40 fős esküvőket vállalnak.

5/6

Tölgyes k

A Tölgyes Kúria a Badacsony és Badacsonyörs hegyek közti völgyben található, és bár első pillantásra rejtve marad a szemek elől, mégis csodás balatoni panorámával és meghitt környezettel várja a vendégeket. Az 1896-ban épült kúria előtt hatalmas őstölgyfák árnyékolják a teraszt, ahonnan szinte vakító a tó kékje. A Babérliget Vendégházhoz hasonlóan ez a hely is alkalmas a nagyobb esküvőkre is. Ráadásul mivel a hely hétköznap étteremként működik, itt megoldott a vendéglátás is, sőt, nemcsak nyárra tervezhetjük a lagzit, a Tölgyes Kúria egész évben várja a vendégeket.

6/6

Egy csipet

Siófok mellett, Törekiben található az Egy Csipet Nádas, ahol szabadtéri esküvőt maximum 70 főig tervezhetsz, modern, mégis vidéki hangulatban. A gyönyörű, nádfedeles ház melletti fedett teraszon a legfinomabb falatokkal várják a násznépet, a kertben pedig akár a fűben, akár a kényelmes kerti fotelekben és babzsákokon ülve pihenhetsz meg két tánc között. Ráadásul ide Budapestről is csak egy ugrás az út, de a Balaton is mindössze karnyújtásnyira van. 


Cimkék

Hasonló tartalmak

Balaton

Különleges, fekete csőrű hattyúk tűntek fel a Kis-Balatonnál

A hazánkban ritka kóborló fajnak számító kis hattyú három példányát figyeltek meg a Kis-Balatonnál.

Balaton

Hangtalan monstrum, amin luxus az utazás – Kipróbáltuk az új balatoni kompot

Egy hideg, szeles januári napon próbáltuk ki, milyen az egyik új balatoni komp, a Tihany fedélzetén utazni. Csendes, panorámás élményben volt részünk, és még a kapitányfülkébe is bejutottunk.

Balaton

Végtelen jégtáblák – Videón a fagyos Balaton

A Balatonban megjelenő vékony jégréteg a napokban elkezdett torlódni, így létrehozva a látványos jégtáblák tömegét. Videó a déli partról.

Neked ajánlott

A