Az év végi hajtást talán nem is lehet jobban lezárni, mint ha egy kiváló balatoni helyszínt választunk a töltődésre. A különféle wellness-szolgáltatásokat páratlan gasztronómiai élménnyel kapcsolhatjuk össze, miközben megfeledkezünk a mindennapokról. Ha a téli szünetet a családdal tervezitek, vagy kizárólag a párotokkal, toplistánkban mindegyik esetre találtok megfelelő opciókat.

Gasztró Szállás

Casa Christa

A Balatonfüredtől csak 4 kilométerre fekvő, meseszép panorámájáról híres Kis Gella-dombon található a Casa Christa öthektáros, mediterrán stílusú birtok, amelyet egy présházak, szőlők, apró pincészetek között vezető, kanyargós útról közelíthetünk meg. A télre is foglalható, különleges hangulatú házak mindegyike rendelkezik külön szaunával, így nincs időhöz kötve a saját wellnessélmény. De több házban a pincéből kialakított, közös wellnessrészleget is használhatjuk, szaunával, káddal, pihenősarokkal.
A Michelin-kalauztól elnyert Bib Gourmand-jelölésű étteremben pedig akár szilveszteri vacsoránkat is eltölthetjük: az alkalomra egy hétfogásos borsorral kísért vacsorával készülnek, melyre a kutyásokat is nagy szeretettel várják. Hiszen amellett, hogy az egész birtok kutyabarát, szilvesztereste nem jellemző a környéken a petárdázás és a tűzijátékozás.

Hotel Golden Lake Resort**** superior

Balatonfüred központi fekvésű, teljesen megújult, négycsillagos superior hotelének Vénus wellnessrészlegén a belső és a külső medence, a tepidárium, a sókamra mellett a legnagyobb attrakció a fürdőmester által a tóparton álló, panorámás finn szaunában levezényelt szaunaszeánsz. Érdemes kipróbálni a Golden Lake Resort egyedülálló attrakcióját, a vízparton, a nádas mellett álló swim spa jakuzzit, amelynek kényeztetően meleg vizéből feledhetetlen esti panoráma nyílik a kristálytiszta, csillagos balatoni égboltra. 
A hotel konferenciáknak is otthont ad, három, naprakész technológiával felszerelt konferenciaterme csapatépítő tréningek, előadások, bankettek, tanfolyamok helyszíne. Az ünnepi időszakra a szálloda számos tematikus programmal készül: szombatonként és az ünnepek idején élő zenés vacsoraestekre kerül sor a hotel Portunus éttermében, szilveszterkor Török Ádám standupos, DJ és szambatáncosok gondoskodnak a hangulatról, a sztárfellépő pedig Kollányi Zsuzsi lesz. A legkisebb vendégek számára a hotel animátorai arcfestéssel és lufihajtogatással készülnek. Balatonfüred korcsolyapályája pedig közvetlenül a szálloda előtt található.

Szállás

LUA Resort Balatonfüred

A Balaton északi partjának első ötcsillag-besorolású, kizárólag felnőtt vendégeket fogadó luxusszállodája a téli feltöltődés tökéletes helyszíne, ahol a zajos hétköznapokból kiszakadva átadhatjuk magunkat a komfortos kikapcsolódásnak, a felnőttbarát elvonulásnak és a kényeztető luxusnak. A spa- és wellnessrészlegen panorámás élménymedence, hatalmas jakuzzi, gőzkabin, télen fűtött külső medence, finn és infraszauna vár, emellett olyan különleges élményekben is részünk lehet, mint a teljes ellazulást ígérő lebegőkabin, a „float spa”. Különböző masszázsokat, peelingeket és teljes testet-lelket feltöltő szaunaszeánszokat is kipróbálhatunk.
A feltöltődéshez a szálloda által szervezett prémiumprogramok – például natúrkozmetikum-készítő workshopok, csokoládé- és borkóstolók, DJ-szettek – és gasztrokalandok is hozzátartoznak. A Michelin-ajánlással rendelkező NOON Restaurant szezonálisan változó étlappal, a szállodára jellemző ökotudatos szemlélettel és a legminőségibb alapanyagokkal dolgozik. A LUA Resort ***** Balatonfüred kiemelkedő értékeit, a folyamatosan magas minőséget nyújtó színvonalát komoly díjesővel ismerték el a világ legszebb luxusszállodáit rangsoroló World Luxury Hotel Awards 2023 verseny gáláján is.

Szállás

Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz

Hévíz egyetlen felnőttbarát szállodája, a négycsillagos, 90 szobás Bonvital Wellness & Gastro **** superior Hotel a Tófürdő közvetlen közelében kínál zavartalan pihenést. Wellnessrészlege élménymedencével, jakuzzival, pihenőtérrel, well-being-pulttal vár, de benevezhetünk egy klasszikus vagy egy különleges masszázsra, testkezelésre, szépségrituáléra vagy a hévízi gyógyiszappal végzett kezelésre is. A kikapcsolódásra a prémium-gasztroélmények teszik fel a koronát: a Brix Bistro nevű à la carte étteremben kreatív, szezonális és hagyományos alapanyagok felhasználásával készült fogásokat kérhetünk.
A Bonvital egyedi színfolt a fürdőváros szálláshelyeinek palettáján. Ide a házi kedvenceinket is magunkkal vihetjük, és a szálloda nem csak párok számára ideális választás: modern bisztrójából leválasztható, jól felszerelt különtermével tökéletes helyszín kisebb rendezvények és meetingek lebonyolítására. Aki a szilveszteri időszakban szeretne kikapcsolódni, a Silver és a Gold Szilveszter csomagok ajánlatait érdemes szemügyre vennie, ezenkívül ünnepi gálavacsora, Szekeres Adrien-koncert és újévi brunch is szerepel a választható programok között.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A Hévízi-tó a világ legnagyobb úszható termáltava, átlagosan 38 fokos vize jótékonyan hat a reumás és mozgásszervi betegségekre. A télen is meleg víz és a tavat körbeölelő, gyönyörű park tökéletes úti cél egy téli elvonuláshoz. A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot. A szállodában a legkisebb vendégekre is gondolnak: az animátorok különleges élményekről gondoskodnak, amelyek igazán emlékezetessé teszik az itt eltöltött időszakot.
A hotel wellnessrészlegében nemcsak a pezsgőfürdőben és a szaunában töltődhetünk, hanem a hévízi gyógyvíz csodáit is megtapasztalhatjuk: december 15-től megmártózhatunk a szálloda saját forrásból táplált, új, gyógyvizes medencéjében is.

Címkék