Már csak pár nap van karácsonyig, de még nem késő online beszerezni egy igazi Balaton-rajongó ajándékait. Ráadásul életre szóló élményeket is ajándékozhatsz velük, a hőlégballonos repüléstől a szörfoktatáson át az éttermi vacsorákig, ezenkívül koncert- és fesztiváljegyek, kényeztető wellnessre és aktív programokra szóló utalványok is szerepelnek a cikkünkben. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb ajándékötleteket.

Kultkikötő-élmények

Egy kellemes balatoni nyári este izgalmas színházi vagy zenés programmal fűszerezve, a szabadban, a csillagok alatt – színház- és Balaton-rajongóknak tökéletes meglepetés a fa alá. Már választhattok a 2024-es nyári évad programjai közül, amelyek között A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, Mucsi Zoltán, Grecsó Krisztián, A Pál utcai fiúk, Budapest Bár, Vecsei H. Miklós és Beck Zoli, Schell Judit, Szervét Tibor is szerepel. A kedvezményes, konkrét előadásokra és koncertekre szóló jegyek mellett meghatározott értékű ajándékutalványt is választhattok. A meghirdetett produkciókra december 31-ig garantáltan a legolcsóbb áron – akár 25 százalékos kedvezménnyel – vásárolhattok jegyet. Itt találjátok a részleteket.

Balaton Bike Tour-élménykártya

Ha van olyan családtag vagy barát, aki sokadszorra tekeri körbe a tavat – vagy épp most vállalkozik rá először –, és már januárban azon gondolkozik, melyik új bringaúttal bővítse a balatoni tripet, akkor neki egy Balaton Bike Tour-élménykártya lehet a tökéletes meglepetés. Ajándékozhattok hangulatos tekeréssel egybekötött gasztronómiai kalandokat, vezetett e-bike-túrákat és kerékpárkölcsönzésre jogosító utalványokat is. A részleteket itt találjátok.

Bérlet az eplényi Síaréna Vibe Parkba

Öreg rókáknak és kezdő síelőknek, snowboardosoknak is szuper ajándék a tetszőlegesen felhasználható ajándékutalvány, ami 5000, 10 000 és 20 000 Ft-os címletekben érhető el az aréna webshopjában. Az ajándékutalvány egyféle szolgáltatás vagy termék vásárlására váltható be, és a 2023-as téli szezon nyitásától 2024. december 31-ig használható fel.

Hőlégballonos sétarepülés

A Balaton Ballooning csapata már évtizedek óta repít a magasba bátor utasokat, akik a Hévíz közeléből induló utazás során 1 km-es magasságból csodálhatják meg a Balatont, a Kis-Balatont, a Hévízi-tavat, de akár a Mecsek lankáiig is elláthatnak. A 3 órás programból kb. egy óra telik a levegőben. A karácsonyra adható utalványokról itt találtok információt.

Művészetek Völgye-bérlet

Sokan már el sem tudják képzelni a nyarat a kapolcsi koncertek, irodalmi és színházi előadások és a patakparti nagy beszélgetések nélkül. Ha van ilyen a családban vagy a barátok között, érdemes megfontolni a Művészetek Völgyébe szóló, rugalmas, 5 napos vagy 10 napos bérlet és páros bérlet ajándékozását. A december 26-ig, illetve 31-ig tartó akció keretében 5 és 10 napos páros bérleteket is lehet rendelni, jelentős kedvezménnyel. A bérleteket itt lehet megvásárolni.

Hello Tihany-ajándékutalvány

A levendula- és a Tihany-rajongóknak jelenthet igazán találó ajándékot ez az utalvány, ami a sokadik levendulás ajándékcsomag helyett élményt kínál, és amit a település több éttermében és levendulás helyén felhasználhatnak. A megajándékozottak választhatják ki, hogy betérnek az Echo Étterembe, kérnek egy finom kávét és sütit az Apátsági Rege Cukrászdában, vagy beváltják a kupont a Lavender Shopban, illetve a Lavender Tihanyban. Itt találjátok a részleteket. 

SUP, szörf és más vizes élmények

A balatonföldvári Viharsarok Vitorlás Központ jóvoltából szörfoktatásra, vitorlásélményekre, SUP-bérlésre, SUP- és kajaktúrára beváltható ajándékutalványokat varázsolhattok a fa alá. Ha nem tudjátok eldönteni, minek örülne a legjobban a hullámokat szelő családtag vagy ismerős, szabadon felhasználható Viharsarok Vouchert is vásárolhattok. Ide kattintsatok a részletekért!

Paloznaki Jazzpiknik-bérlet

2024. augusztus 1–3. között 12. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit a mesés Paloznak. Az már biztos, hogy Anastacia a fellépők között lesz, de érkezik a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies és Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese, itt lesz a holland popformáció, a Son Mieux, és Morcheeba is holdfényes koncertet ad a szőlőhegy oldalában. A nemzetközi sztárok mellett a jazz jeles hazai képviselői is adnak koncertet. A napijegyeket és a bérleteket a Jazzpiknik honlapján tudjátok megvásárolni.

Gasztrohegy-bérlet

A badacsonyi programsorozatban szereplő vendéglátóhelyeken minden őszi, téli, tavaszi hónap hétvégéjére más tematika szerint készítenek fogásokat. A decemberi ételeket helyi receptek, a környékbeli nagymamák konyhája ihlette, januárban a halak, februárban a tábortüzek fogásai, a lávakövön sült és a szenvedélyes ételek, márciusban a magyaros fogások lesznek reflektorfényben, áprilisban pedig beach food fogásokkal hangolódhatnak a nyárra a vendégek. 

A bérlet egy adott hétvégén 4 Gasztrohegy-étel+bor elfogyasztására és a Gasztrohegy-busz használatára jogosítja fel a tulajdonosát. A bérleteket itt lehet megvenni, bővebb infók és aktuális menük itt találhatók.

Jegyek a VeszprémFestre

Július 16. és 20. között Gregory Porter, Toto, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace koncertezik a História kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három napon ad három különböző műsort a Jezsuita Templomkertben. Ha biztosan ott szeretnétek tudni magatokat és párotokat, barátaitokat, szeretteiteket, a fesztiválra szóló jeggyel vagy bérlettel biztosan örömet okoztok nekik. Arra is van lehetőség, hogy 5, 10 vagy 20 ezer forintos ajándékutalvány kerüljön a fa alá. Ide kattintsatok az ajándékutalványokért! 

Szállás és borkóstoló a Dobosi Pincészetben

3 évvel ezelőtt Szentantalfán, a Nivegy-völgy szívében nyílt meg a Dobosi család birtokközpontja, ami egyszerre borászat, étterem és négycsillagos szálláshely. Itt szőlők között, a part nyüzsgésétől távol kapcsolódhattok ki, hogy a borokra, az ízekre és a feltöltődésre koncentrálhassatok. Webshopjukban borokra és egyéjszakás, reggelit és 6 tételes borkóstolót is tartalmazó szállásra is beváltható kuponokat találtok.

Vitorlázás

A balatoni élmények közül az első, ami eszünkbe jut, az a vitorlázás. A balatonfüredi R yacht utalványa 8–12 fős túravitorlások és vitorlás hajók bérlésére ad lehetőséget akár 2 órás időszakra, de néhány napra is. Vásárolhattok utalványt konkrét hajótípusra, de szabadon felhasználható vouchert is választhattok. Fontos infó, hogy a voucher felhasználási idejét ugyan a megajándékozott jelölheti ki, azonban figyelembe kell venni, hogy bizonyos időszakokban nem lehetséges kifutni a kikötőből, így erről érdemes előzetesen tájékozódni.

Az utalványokat legkésőbb 2024. szeptember 15-ig lehet felhasználni. A vitorlásokról és az utalványról itt találtok információt

Szarvasgomba-kereső túra

A Balaton-felvidéki erdőkben többféle szarvasgomba is található. Az Erdőkerülő vezetett túráin profi vezetőkkel és örökmozgó gombakereső kutyákkal járhatjátok be az erdőt, közben pedig rengeteg információt megtudhattok a környéken elterjedt gombafajokról és a szarvasgomba gasztronómiai felhasználásáról. Az ajándékutalvány az Erdőkerülő bármelyik túráján beváltható 2024. január 1. és 2024. december 1. között, előzetes regisztrációt követően. 2024-ben ráadásul két helyen is tartanak túrákat, Szentantalfán és a Baranya megyei Mozsgón. További infók a szervezők Facebook-oldalán.

STRAND Fesztivál-jegyek és -bérletek

Van olyan családtag, aki mindennél jobban örül annak, ha ott lehet 2024. augusztus 22. és 24. között Zamárdiban, a STRAND Fesztiválon? Néhány kattintással beszerezhetitek számukra a napijegyeket, a bérleteket, de még a kempingjegyet is megvásárolhatjátok. Azahriah, ajsa luna, Esti Kornél, Beton.Hofi, Krúbi, Sisi biztosan ott lesz, és a nemzetközi előadók listája is mindig tartogat nagyágyúkat. A jegyeket és a bérleteket itt tudjátok megvásárolni.

Wellness a Hotel Zenitben

A vonyarcvashegyi hotel wellnessrészlege bizonyos időszakokban külsős vendégek számára is látogatható. Gőzfürdő, élménymedence, több szauna és a teraszon elhelyezett, balatoni panorámás jakuzzi biztosítja a feltöltődést. A hotel többféle ajándékutalványt is kínál, lehet venni ajándék masszázst wellnessnapijeggyel, wellnessbérletet, borvacsorajegyet és különféle szállással kombinált csomagokat is. Itt találjátok az utalványokat.

 

Címkék