Balatoni vitorlázással, fesztiválélménnyel, borkóstolással és különböző, a Balatonhoz köthető workshopokkal is meglephetitek szeretteiteket karácsonyra. Last minute ajándéktippjeink között családi, extrémsport-, kulturális és szórakoztató élményötleteket is adunk, ha utalvány formájában rejtenétek meglepetést a fa alá.

1/15

Sétavitorlázás

Mi lehetne balatonibb élmény egy vitorlázásnál? Amíg a kapitányotok megfelelő irányban tartja a hajót, nektek nincs más dolgotok, mint belefeledkezni az idő múlásába és élvezni a víz hullámzását akár néhány órán át vagy egy teljes napon keresztül (többnapos utalványt is lehet váltani). Az ajándékozott pedig biztosan számolni fogja a napokat a kitűzött dátumig.
 
A keszthelyi Hajózzunk együtt (SailTogether) ajándékutalványát itt éritek el. 2023. október 31-ig lehet majd beváltani az ajándékot.

2/15

Kultkikötő-élmények

„Vannak olyan emlékek, amelyek egy életen át velünk maradnak, amelyekre mindig jólesik majd visszagondolni. Ilyen például egy kellemes balatoni nyári este, izgalmas színházi vagy zenés programmal fűszerezve, a szabadban, a csillagok alatt” – így fogalmazza meg a Kultkikötő programjainak esszenciáját. Ajándékba már választhattok a 2023-as nyári évad programjai közül (a Csík Zenekar és Presser Gábor, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar és a Budapest Bár már biztosan fellépnek). A Kultkikötő déli parti helyszínei nemrég bővültek az északi parti alsóörsi Amfiteátrummal.

A kedvezményes, konkrét előadásokra és koncertekre szóló jegyek mellett meghatározott értékű ajándékutalványt is választhattok. További részletek itt.

3/15

STRAND Fesztivál-jegyek és -bérletek

Nem nyúlhattok mellé az ajándékozásnál egy fesztiváljeggyel vagy -bérlettel sem, főleg akkor, ha az a STRAND Fesztiválra szól. A 2023-as fellépők között olyan hazai előadók kapnak főszerepet, akik néhány évvel ezelőtt még kevés fesztivál színpadára jutottak el. Azahriah, Beton.Hofi, a Carson Coma, Dzsúdló és a Valmar már biztosan ott lesz 2023. augusztus 24. és 26. között Zamárdiban. Akárcsak a törzsvendégnek számító Halott Pénz, a Bagossy Brothers Company vagy Majka. A nemzetközi kínálatra is hamarosan fény derül, addig is készüljetek, mert a szervezők bejelentése szerint sok újítás lesz jövőre.

Az adventi akció keretében indult el a kedvezményes jegyelővétel. További részletek itt. (x)

4/15

Hőlégballonos sétarepülés

Balaton Ballooning csapata már évtizedek óta repít a magasba bátor utasokat, akik a Hévíz közeléből induló utazás során 1 km-es magasságból csodálhatják meg a Balatont, a Kis-Balatont, a Hévízi-tavat, de akár a Mecsek lankáiig is elláthatnak. A 3 órás programból kb. egy óra telik a levegőben.

A karácsonyra adható utalványokról itt találtok információt.

5/15

Gasztrohegy-bérlet

Ha egyszeri és megismételhetetlen gasztroélményt szeretnétek ajándékozni, akkor egy Gasztrohegyre szóló bérlettel nem fogtok mellélőni. A badacsonyi programsorozatban szereplő vendéglátóhelyeken minden őszi-téli-tavaszi hónap hétvégéjére más tematika szerint készítenek fogásokat. A decemberi (2830.) ételeket különböző történetek, elbeszélések ihlették, vagyis olyan ételeket kóstolhattok majd, amelyek ismert filmekből, könyvekből merítkeznek (a januári és a februári események itt elérhetők).

A bérlet egy adott hétvégén 4 Gasztrohegy-étel+bor elfogyasztására és a Gasztrohegy-busz használatára jogosítja fel a tulajdonosát. További részletek itt.

6/15

Élményutalvány a Garda Akváriumba

Lepjétek meg szeretteiteket vagy akár az egész családot egy izgalmas ismeretterjesztő programmal! A Garda Akváriumban – a névadó, a garda halfaj elválaszthatatlanul kötődik Tihanyhoz és a Balatonhoz – testközelből ismerhetitek meg a környék víz alatti élővilágát. A több mint 23 000 liternyi (15 darab) édesvízi bemutatóakváriumban közismert és ritkán látott halfajokkal egyaránt találkozhattok. Az érintőképernyős információs táblák segítségével az akváriumokban látható halfajtákról rengeteg dolgot tudhattok meg. A látogatóközpont az élővilág ismertetésén túl annak megóvására is felhívja a figyelmet, hogy a környék vízi élővilágának szépsége, sokszínűsége és gazdagsága minél tovább fennmaradhasson a saját természetes környezetében.

Tipp: A Garda Akvárium mellett Kockakiállítás és -vásár is vár.

Ajándékutalványok 5000 Ft-tól 50 000 Ft-ig vásárolhatók az ajándék belépőjegyek mellett, napokon belül a weboldalon. Ajándékutalvánnyal csak a Kockakiállításon lehet vásárolni a helyszínen, ajándék belépőjegy pedig vásárolható a Garda Akvárium látogatására és a Kockakiállításra is külön-külön, valamint kombinálva is. (x)

7/15

Kalandpark-mászójegy

A Zamárdi Kalandpark az egyik legnagyobb családbarát élménypark a Balaton déli partján, ahol nemcsak akadálypályákon, kalandpályákon és vizes programokon próbálhatjátok ki magatokat, de felülhettek a kalandpark területén körbehaladó kisvasútra is, vagy akár egy kincsmosáson is részt vehettek. A 2023-as szezonra mászójeggyel lephetitek meg szeretteiteket, családotokat.

Egyeztetni az info@zamardikalandpark.hu címen tudtok. További részletek itt.

8/15

Jegyek a ZamJamre

Idén egy teljesen új fesztivállal bővült a szezon Zamárdiban. A ZamJam zenei, képzőművészeti, gasztronómiai, irodalmi és gyerekprogramokkal debütált július 28-án. Jövőre az Earth Wind & Fire Experience by Al McKay mellett többek közt Presser Gábor, Bródy János, Fenyő Miklós, Szikora Róbert és Demjén Ferenc koncertjeire már biztosan ellátogathat az a szerencsés, akit fesztiválbérlettel ajándékoznátok meg. A ZamJam feladatának tekinti, hogy a balatoni turistáknak megmutassa Zamárdi ismert és rejtett kincseit. Jövőre is szerveznek túrákat, sportversenyeket, a kilátónál és a Balaton partján pedig jazz-koncertekkel, irodalmi programokkal várják a közönséget július 27-29. között.

A kedvezményes jegyelővétel már elindult. További részletek itt. (x)

9/15

Borkóstolás

Ha friss, könnyed balatoni borok és finom tapasok társaságában töltenétek el egy hangulatos estét, ez az élmény akár egy ajándék is lehet a fa alatt. A balatonfüredi Zelna Borterasz és Vinotéka kóstolócsomagjában öt hasonló stílusú borát mutatja meg a történetükkel és a Bárka tál hideg finomságaival együtt.
 
Az ajándékutalványok beváltására a kiállítástól számított egy éven belül van lehetőség, előzetes egyeztetés után. További részletek itt.

10/15

Jegyek a 20 éves VeszprémFestre

Jövőre 20 éves lesz a VeszprémFest2023. július 12. és 16. között fellép majd Álvaro Soler, Norah Jones, Mariza és még sokan mások. Ha biztosan ott szeretnétek tudni magatokat és párotokat, barátaitokat, szeretteiteket, a fesztiválra szóló jeggyel vagy bérlettel biztosan örömet okoztok nekik.

A fesztiválra szóló ajándékutalványokat itt találjátok

11/15

Tandemugrás a Balaton felett

Ha kifejezetten extrém ajándékot szeretnétek adni, a Balaton feletti tandemugrás életre szóló élmény lehet. A tandemugró pilóták a legtapasztaltabb ejtőernyősök közül kerülnek ki, az ugrást megelőző felkészítés pedig minden szükséges részletre kiterjed, annak ellenére, hogy a kiugrástól a földet érésig mindent a tandempilóta koordinál. Több ezer méter magasságból tapasztalhatjátok meg az ejtőernyős tandemugrást, amelynek során a repülőgépen utazást a mámorító szabadesés váltja fel. Tandemugrásra ideális az április/májustól októberig tartó időszak.

A Millennium Tandem Teamnél (MTT) névre szóló, egyedi ajándékkupont készíthettek, mely bárki által ingyenesen letölthető, fizetnetek az időpontegyeztetés során kell. További részletek itt

12/15

Vezetett séta rejtett helyekre

A vezetett városi sétákon kiderül, milyen volt az élet több száz évvel ezelőtt a Balaton-felvidéken: regénybe illő családtörténeteket lehet megismerni, és olyan helyekre is eljuthatunk, amelyek nem állnak nyitva a látogatók előtt. A Túrajó többek között ilyen célpontokra is szervez sétákat: bejárhatjuk velük a hajmáskéri egykori katonavárost, az Inotai Hőerőművet és az egykori – Veszprém alatt húzódó – óvóhelyet is. A sétautalványok felhasználhatók bármelyik meghirdetett Túrajó-sétán, ezenkívül konkrét sétákra szóló kuponokat is ajándékozhattok. 

Az utalványokat a Túrajó honlapjáról rendelhetitek meg.

13/15

Szarvasgombászó túra

Pécsely környéki erdőkben többféle szarvasgomba is található. Az Erdőkerülő Barnagról induló vezetett túráin profi vezetőkkel és örökmozgó gombakereső kutyákkal járhatjátok be az erdőt, közben pedig rengeteg információt megtudhattok a környéken elterjedt gombafajokról és a szarvasgomba gasztronómiai felhasználásáról. A kirándulás a Hét kenyér zarándokpékségben ér véget, ahol frissen sült kenyérrel és szarvasgombás finomságokkal várnak a házigazdák.

További infók a szervezők Facebook-oldalán.

14/15

Parfümkészítő workshop

A Balatonhoz megkérdőjelezhetetlenül hozzátartozik a levendula. A Tihanyi Levendula Manufaktúrában akár saját parfümöt is készíthettek, ajándékba is adható workshopjukon ugyanis megtervezhetitek saját, egyedi illatotokat, miközben a parfümök történetébe is bepillantást nyerhettek. A kétórás workshopon a megalkotott, 30 ml-es Eau de Toilette is az ajándékozotté lesz.

A workshopot Nyárádi Natália tartja, aki Párizsban tanult, Minya Viktória díjnyertes parfümőr kezei alatt. További részletek itt.

15/15

Balatoni kerámiázás

Az Angyalok Kertje Balatonudvariban nemcsak egy átlagos kerámiaműhely, hanem a kreatív energiák fellegvára, ugyanis Meilinger Veronika rendszeresen szervez workshopokat, ahol bárki belekóstolhat az agyagozás örömteli élményébe. Így lesz ez az élmény tökéletes karácsonyi ajándék. A workshop során saját sütizős szettet készíthettek. Persze lehetnek a tányérok ékszertartók, gyümölcsöstálak, kincstárolók is, ahogy az ajándékozott megálmodja.

További részletek a workshopokról itt

Címkék