Szerencsére évről évre egyre korábban indul be az élet a Balatonnál. Bár a nyári pörgést és kavalkádot sosem tudja felülmúlni az április–májusi időszak, ezekben a nyugodtabb tavaszi hetekben mégis olyan különleges élményekben lehet részünk, amelyek biztosan motiválnak majd abban, hogy nyáron, sőt ősszel is visszatérjünk.

Cikkünkben 12, különböző karakterű hotelt gyűjtöttünk össze, amely tavasszal is mesés programokkal, gasztronómiai és wellnessélményekkel, barátságos személyzettel és remek ár-érték arányú tavaszi csomagokkal készül. Több helyszín is megújulva várja a vendégeket, vannak köztük kifejezetten családbarát hotelek, de felnőttbarát szállodák is, illetve olyanok, ahol a házi kedvenceket is szívesen látják. A csodás atmoszféra mellett több hotel rendelkezik közvetlen vízparti kapcsolattal, stéggel vagy teraszos étteremmel, ahol reggeli, ebéd vagy vacsora közben is gyönyörködhetünk a mesés panorámában.

Hotel Európa Fit – Hévíz

Hévíz legsokoldalúbb hotele, a Hotel Európa Fit felújított belső terekkel, különböző szobatípusokkal várja a vendégeket, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Családbarát szolgáltatásokkal, minden korosztály számára élvezhető gyermekanimációval (interaktív gyerekprogramok, GameRoom stb.), ínyenc gasztronómiával és egyedülálló egészségmegőrző programokkal is kényeztetik az ideérkezőket. Kihagyhatatlan a nagyszabású, saját gyógyvizes wellnessrészlegük a beltéri és kültéri gyógy-, úszó- és élménymedencékkel. Érdemes válogatni a masszázsok, testileg és lelkileg is feltöltő arc- és testkezelések széles választéka közül. Ráadásul most még téli árakon foglalhatunk a tavaszi időszakra. A félpanzió mellett déli levessel, egy itallal a vacsorához, wellnesskuponnal és akár 15+5% kedvezménnyel várnak bennünket, amelyet már az első foglalásnál is érvényesíthetünk. Klassz hely, kompromisszumok nélkül!

Az akciós csomagok, ajánlatok itt érhetők el.

Hunguest BÁL Resort – Balatonalmádi

A tavasz beköszöntével a Balatonalmádiban található, 2022-ben teljeskörűen felújított Hunguest BÁL Resort ismét felpezsdül. Az év első virágaihoz hasonlóan a szálloda is új lendülettel, új programokkal és élményekkel várja vendégeit. A mesés balatoni panoráma most új színekben pompázik, a friss zöldellő fák és a virágok kellemes illata pedig új energiával tölti fel a szálloda környezetét. Tavaszi programkínálatuk is igazi csemegét ígér mind a kikapcsolódás, mind pedig az aktív pihenés szerelmeseinek. A gyerekek számára szervezett animációs programok garantálják a vidám és szórakoztató időtöltést, míg a felnőttek a wellnessrészleg kényeztető szolgáltatásaival és a szaunavilág nyújtotta felüdüléssel tölthetik fel energiaraktáraikat. A KAKAS Brasserie & Grill remek környékbeli fogásokkal és grillételekkel várja a vendégeket, a Skyrose Bar koktélkülönlegeségekkel és lenyűgöző balatoni körpanorámával csalogat. Nem szabad elfelejteni a Balaton partjának felfedezését sem, amely varázsa a tavasz beköszöntével csak még vonzóbbá válik. Legyen szó romantikus hétvégéről, családi kiruccanásról vagy baráti összejövetelről, a szálloda mindent megtesz annak érdekében, hogy a legszebb pillanatokat itt töltsük el.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Hunguest Helios Hévíz

Április beköszöntével a Hunguest Helios Hévízen egyedülálló lehetőséget kínál vendégeinek a gyógyulásra és a feltöltődésre a világ legnagyobb úszható termáltavának ölelésében. Az öthektáros ősparkban elterülő szálloda a teljes felújítással új lendületet és frissítő élményeket ígér. A szálloda vendégei ebben az időszakban is kiélvezhetik a saját kútból táplált termálvizes medence gyógyító és jótékony hatásait. Az átlagosan 38 fokos gyógyvíz ideális lehetőséget kínál a mozgásszervi betegségek enyhítésére. A tágas szobák kényelmet és eleganciát sugároznak, hogy a vendégek otthonosan érezzék magukat a pihenés szentélyében. Az őspark pedig békét és nyugalmat áraszt a virágzó tavaszi növények és zöldellő fák között. A szálloda gondoskodik minden korosztályról, így a legkisebb vendégekre is gondolva animációs programokkal várja őket, hogy számukra is emlékezetes és vidám legyen az itt töltött idő. Legyen szó gyógyulásról, pihenésről vagy aktív kikapcsolódásról, itt mindenki megtalálhatja a számára tökéletes tavaszi élményeket.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Hotel Marina-Port – Balatonkenese

Balatonkenesén áprilisban újra megnyitja kapuit a teljeskörűen felújított, közvetlenül a Balaton partján található Hotel Marina-Port. Óriási nyitási akcióval, kibővített lobbival, új bárral, programokkal és megújult étteremmel, gasztronómiai különlegességekkel készülnek. Április 7-e és május 30-a között a 4 éjszakát foglalók nemcsak 40%-os kedvezményt, hanem teljes körű wellnesshasználatot, félpanziót, egy óra ingyenes kerékpár- és egy óra sportpályahasználatot is kapnak. A balatoni strand csak pár lépésre található a szállodától. Bérelhetünk SUP-ot, a Balatonkör kerékpárút közvetlenül a szálloda előtt halad el, emellett a panorámás fitnesz- és erősítő teremben is mozoghatunk. Rendelkezésünkre áll még a beltéri wellnessvilág szaunákkal, gőzfürdővel, jakuzzival, fedett úszómedencével, de különböző masszázsok és kozmetikai kezelések is elérhetők. A kulináris élvezetre vágyók biztosan megtalálják számításukat, hiszen a szálloda teljesen felújított éttermében, illetve a meleg májusi hétvégéken a díjnyertes kültéri Nádas étteremben fogyaszthatjuk el a magyaros és nemzetközi konyha specialitásait. A szálloda maximálisan családbarát, minden szükséges dolog a rendelkezésére áll a gyermekkel érkezők számára is.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Hotel Wellamarin – Zamárdi

A vízparti Hotel Wellamarinból festői panoráma tárul elénk a szemközti Tihanyra és az északi partra. A fengsuj elvei alapján kialakított és berendezett szobák mellett kényelmes és letisztult terek is rendelkezésünkre állnak. A közelmúltban megújult a recepció, étterem és konferencia-előtér, amelyek mindegyike új dizájnt kapott. A hazai és somogyi ízvilágot követő Scala éttermük sokszínű kulináris fogásokkal, igazi slow foodokkal kényeztet. Különleges, házi készítésű snackek, sörkorcsolyák, kávé- és teakülönlegességek, frissítő fröccsök, illetve koktélok várnak ránk a hangulatos Bohém Bowling Caféban, gyógyteák és energetizáló gyümölcsturmixok a Black & Orange Bárban, a Balaton partján található partON Bistróban pedig strand- és grillételek, tészták. A sportosabbak, a pezsgést kedvelők és a gyerekek is megtalálhatják a wellnessrészleg benti és kinti részeiben az úszásra szolgáló medencéket, pezsgőfürdőket és pancsolókat egyaránt. Korosztálytól független, egész családot szórakoztató élményekkel várják a vendégeket a csoportos aerobikórától a városnézésen át az Xboxig, valamint a bowlingig.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Tópart Hotel – Balatonvilágos

A családias hangulatú, közvetlenül a Balaton partján található Tópart Hotel wellnessrészleggel, saját, ősfás stranddal, játszótérrel, valamint számtalan sportolási lehetőséggel várja a vendégeit. 18 szobájuk között találunk standard kétágyas, superior, akadálymentesített, balatoni panorámás és családi szobákat is, így gyerekekkel vagy romantikus kiruccanásra egyaránt remek választás. A mesés Tópart Éttermük szabadtéri terasza az Akvárium nevet viseli, és egy karnyújtásnyira található a Balatontól. Ha jó az idő, akkor bármelyik napszakban remek választás, hiszen az étlapon a magyaros ízektől kezdve a nemzetközi konyhán át a vegán fogásokig mindenki megtalálhatja a kedvencét. Az étterem külsős vendégeket is szívesen fogad. Privát rendezvényeknek örömmel adnak otthont, akár már kis létszámtól, családi rendezvények számára is helyszínt biztosítanak. A hotel bababarát, és a házi kedvenceket is szívesen fogadják.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Sirius Hotel Superior – Keszthely

Új lendületet és friss élményeket kínál Keszthely legújabb négycsillagos superior szállodája, a Sirius Hotel. A hotel közvetlenül a Balaton partján, szemet gyönyörködtető balatoni panorámával, egyedi építészeti megoldásokkal és különleges belső dizájnnal, örökpanorámás étteremmel & bárral, a Balatonba nyúló privát stéggel rendelkezik a prémiumminőségű szolgáltatásokon túl. Az exkluzív Spa és Wellness világ (7 medence, 10 szaunaattrakció, kerti szauna) garantálja a testi-lelki feltöltődést. Az ízléses, kényelmes szobák mindegyikében van erkély, a LakeSide szobák balatoni panorámával is büszkélkedhetnek. Kulináris élmények sora vár ránk a SunRise étteremben, ahol a csodás fogások mellett aromában gazdag kávékat, pezsdítő koktélokat, testes és zamatos borokat kóstolhatunk. A szálloda saját játszószobával is várja a kicsiket és nagyokat. Legyen szó aktív vagy passzív pihenésről, a Sirius Hotel gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb kikapcsolódási lehetőségeket. A környéket akár a helyszínen bérelt kerékpárokkal is felfedezhetjük. Tökéletes választás mind a pihenni vágyó pároknak, mind a családoknak, mindenkinek, aki szereti élvezni a Balaton szépségét egy csipet gasztroélménnyel fűszerezve, modern és barátságos környezetben.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Bonvital Wellness & Gastro Hotel – Hévíz

A felnőttbarát Bonvital Wellness & Gastro Hotel a belváros szívében, a Hévízi Tófürdő szomszédságában helyezkedik el. A négycsillagos superior szálloda 80 kényelmes szobával, 10 exkluzív lakosztállyal, 520 négyzetméteres wellnessrészleggel, gyógy- és wellnesskezelések széles választékával, szaunával, fitneszteremmel 14 éves kortól várja a vendégeket. Kiemelnénk a kulináris élményeket nyújtó Brix Bistrót, amely egyedi kínálattal, széles borválasztékkal, koktél- és desszertkülönlegességekkel, valamint pénteken és szombaton este élő zenével kényezteti a vendégeket, alkalmanként pedig tematikus esteket is rendeznek. A fedett teraszon tavasztól őszig elfogyaszthatunk egy különleges kávét vagy koktélt, egy finom ebédet vagy vacsorát. Az étterem mind üzleti, mind családi összejövetelekre jó választás, a hotel pedig a négylábú kedvenceket is szívesen látja. Hévíz nevezetességei mellett még a környék is rengeteg látnivalót kínál, akár Keszthely, akár a Kis-Balaton felé vennénk az irányt.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Hotel Palace Hévíz

A Hotel Palace Hévíz igazi felüdülést kínál a hétköznapokból kiszakadni kívánó vendégeiknek. A belvárosban, a Hévízi-tótól alig 200 méterre, 138 tágas szobával (franciaágyas és családi apartmanokkal) egyaránt várnak. 2023-ban 12 superior szobát is kialakítottak, illetve idén tavasszal a szálloda északi homlokzata és főbejárata is megújul. Emellett minden igényt kielégítő wellnessrészleg, tradicionális hévízi gyógykezelések, beautyszolgáltatások, fitneszterem, valamint kiváló gasztronómiai élmények is szerepelnek a szolgáltatásaik között. Monarchia Éttermük bőséges büféreggelivel és különleges gasztronómiai élményekkel, Walzer kávézójuk és bárjuk kávékülönlegességekkel, csábító süteményekkel és koktélkülönlegességekkel kényeztet. Éttermükben az ételallergiával és -intoleranciával élők igényeire is maximálisan odafigyelnek. Gyógyszálloda minősítéssel rendelkeznek, amely garanciát jelent a vendégeknek az orvosi ellenőrzéssel zajló terápiás kezelések során. A háziállattal érkezőket is szívesen látják.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Hotel Vinifera Wine & Spa

Akár egy romantikus utazásra, akár egy családdal töltött wellnesshétvégére indulnánk, jó választás lehet a Hotel Vinifera Wine & Spa luxushotel. Kiváló minőségű, luxuskategóriás kozmetikumokat, valamint személyre szabott, lélekre hangolt Adrienne Feller szépségterápiás rituálékat kínálnak az arc- és testkezelésektől a komplex spacsomagokig. Deliciosa – francia bisztró stílusú – éttermükben prémiumminőségű alapanyagokkal főznek. A nemzetközi konyha remekei mellett vegán, laktózmentes, gluténmentes ételek is elérhetők. Az Ambrosia Borbár különleges tételeit, illetve az Essentia Bar egészséges életmódot támogató ételeit és italait, valamint a klasszikus street food ételeket sem érdemes kihagyni. Gyerekkel érkezőket gyermekmedencék, játszószoba, játszótér, gyermekekre szabott menüsorok is várják. A szálloda a házi kedvenceket is szívesen fogadja. Április 18-án egy igazán exkluzív programmal, Kreinbacher-borvacsorával várják az érdeklődőket a Deliciosa Étterem és Borbárban a tavasz és a pezsgés jegyében, amikor a tányérszervizes vacsora mellé a Kreinbacher Birtok tételeit is megkóstolhatjuk. Asztalfoglalás szükséges a hello@vinifera.hu címen vagy a + 36 88 866 000 telefonszámon.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Hotel Golden Lake Resort – Balatonfüred

A Hotel Golden Lake Resortot Balatonfüred szívében, a parti városrész központjában találjuk. A Balaton ihlette szállodában 60 szobával, 3 konferenciateremmel, saját őrzött mélygarázzsal és külső-belső wellnessrészleggel várják a vendégeket. Harmónia és visszafogott elegancia jellemzi az egyedi színvilágú, mediterrán hangulatú szobákat, ahonnan mesés panoráma nyílik a Balatonra. A Venus wellness & beauty részlegen kiléphetünk a rohanó hétköznapokból. Rendelkezésre állnak beltéri medencék, a pezsgőfürdők, és a kicsik számára gyermekpancsoló is. A kültéri medencékben és a napozóteraszon tavasztól őszig élvezhetjük a napsütést és a mesés panorámát, emellett többek között szauna, jakuzzi, Kneipp taposó és sószoba is elérhető. Portunus Éttermükben bárki megkóstolhatja a magyar és nemzetközi konyha ízeit a Balaton egyik legszebb fekvésű és panorámájú, szezonálisan megújuló à la carte éttermében. Gazdag választékkal rendelkező svédasztalos büféreggelivel és büfévacsorával is készülnek a külsős vendégek számára is. A Captain's Bar pedig széles alkoholos, alkoholmentes és tavaszi italkínálattal, kávékkal, péntekenként élő zenés műsorral teszi hangulatossá az estéket.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

Club Tihany

Sport, aktív pihenés, wellness-szolgáltatások, nyugalom és feltöltődés, mindez egy helyen a csodás Club Tihanyban. Mintegy 330 szoba közül válogathatunk, így ha családdal vagy kettesben érkezünk, megtaláljuk majd a kényelmünknek megfelelőt. Szuper animációs csapatuk foglalkozik hétvégén a gyerekekkel, edzőik pedig segítenek a megfelelő mozgás kiválasztásában. Lazulhatunk wellnessrészlegükben, ahol testben és lélekben egyaránt feltöltődhetünk, illetve számos gyógyászati, terápiás kezelést is igénybe vehetünk. Ha megéheztünk, reggelire és vacsorára is rengeteg étel közül választhatunk, a gyerekek, a vegetáriánus, gluténérzékeny, laktózintoleráns éhes vendégek is találnak majd kedvükre valót. A friss és egészséges étel- és italkínálat, a szezonális, primőr gyümölcsökből és zöldségekből készült smoothie-k biztosan feltöltik majd a télen lemerült energiaraktárainkat. Gyakorlatilag ki sem kell tennünk a lábunkat a Club Tihanyból, hiszen mindent helyben megtalálunk, ami egy felejthetetlen nyaralás elengedhetetlen eleme. Ha mégis kimozdulnánk, akkor kerékpáros és gyalogos túrák is várnak ránk, amire a környék kiválóan alkalmas.

Az akciós csomagok és ajánlatok itt érhetők el.

(Borítókép: Tópart Hotel – Wendl Péter)

Címkék