Még mielőtt belecsapnánk a nyári szabadságokba, érdemes kihasználni az adódó hosszú hétvégét. Pünkösdkor a Balaton körül is bőven lesz izgalmas program, melyek között a család összes tagja talál neki tetszőt. Ingyenes koncertekre, laza túrára és borkóstolókra is számíthatunk!

1. Pünkösdi szezonnyitó Siófokon

A Siófoki Nagystrandon május 17–20. között pünkösdi szezonnyitón vehettek részt. Családi programokkal, légi bemutatóval, óriás akadálypályával, gasztrovásárral és a megújult Plázs ingyenes koncertjeivel várnak. Fellép a Blahalouisiana, a Hooligans, a TNT, és gyerekkoncertekkel is készülnek.

További infók

2. Családi hétvége a Festetics-kastélyban

A keszthelyi Festetics-kastély parkjában lovasbemutatóval, erkélykoncerttel, népi játékokkal várnak. Május 18. és 20. között rendhagyó tárlatvezetéseken tekinthetitek meg a kastély északi szárnyát, ami csak az ünnep alatt látogatható. A gyerekeket népi játékok, családi játszóház szórakoztatja majd.

További infók

3. III. Kőfeszt – A szabad táncház

Május 17. és 20. között, 4 napon keresztül pörgő szoknyákkal és csattogó csizmákkal telik meg a Káli-medence. A III. Kőfeszt – A szabad táncház eseményén a legjobbaktól tanulhatunk éneket és táncot, de lesz örömzene, örömtánc, folkmozi, koncertek, táncház is.

További infók

4. XXII. Balatoni Hal- és Borünnep

Balatonfüreden minden hétvégére jut valami esemény: május 17. és 20. között például a XXII. Balatoni Hal- és Borünnepre kerül sor. Azt már sejthetitek, hogy gasztroélményekből, kitelepülő borászatokból és éttermekből nem lesz hiány, de izgalmas koncerteken, gyerek- és családi programokon is részt vehettek.

További infók

5. Pünkösdi hétvége a Follyban

Május harmadik hétvégéjén hosszított nyitvatartással, változatos kerti programokkal, nyomozós játékkal, tobozkörúttal, új fotókiállítással, szombaton és vasárnap tavaszbúcsúztató gasztroutazással várnak a Follyban. Május 18-án ingyenes kerti sétát tartanak a nemzetközi Növények Napja programsorozat keretében.

További infók

6. II. Hegymagasi Chili Fesztivál

A Hegymagasi Piactéren május 18-án a csili lesz a főszerepben. A megszokott finom ételek, a termelők és a kézművesek mellett most csilitermesztők is érkeznek az ország minden pontjáról. Lesz burgerfutam, csilis ételek főzőversenye, grillshow, este pedig koncertek, és a szervezők a gyerekekről sem feledkeznek meg.

További infók

7. Folk Utcazene Fesztivál 2024

Május 18–20. között Balatonalmádi utcáit, tereit, parkjait néptánccal és népzenével tölti meg a Folk Utcazene Fesztivál. Gyerek- és felnőtt-táncprodukciók, valamint koncertek is várnak rátok, fellép például a Besh o droM is. Ezenkívül népi játékokkal, játszóházzal és táncházzal is várják a résztvevőket.

További infók

8. Nivegy-völgyi Pünkösdi Nyitott Pincék

Tíz nyitott pince, kiváló balatoni borok, buszos transzfer és páratlan hangulat várja a Nivegy-völgybe látogatókat május 18-án és 19-énA részt vevő pincészetek: Cseh Családi Pince, DNS, Dobosi Birtokközpont, Dombi Pince, Gergely Borház, Horváth Borház, kisspince, Martinus Birtok, Molnár Pince, Tagyon Birtok.

További infók

9. Aurevoir.-koncert

Az Aurevoir. zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. 2015 márciusában hattagú együttesként kezdték a pályafutásukat, a felállás többszöri változását követően jelenleg nyolc zenész alkotja a zenekart. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve a zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfaj megnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza a dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotói tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség: ahogy a magyar, a cigány, az ír és a délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi (reneszánsz, barokk) zene is alapul szolgál dalaikhoz. Május 19-én ők zenélnek a Peter′s Teraszon, ahol garantáltan táncra perdül a közönség.

További infók

10. Séta a Kitaibel Pál tanösvényen

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park programjai között is mindig találni szuper ingyenes programokat. Ezúttal a május 18-i, szombati vezetett somlói túrát ajánljuk. A Kitaibel Pál tanösvényt fogjátok végigjárni ezen a napon. A 3 km hosszú, 9 állomásból álló, önmagába visszatérő tanösvényen a Somló Tájvédelmi Körzet nevezetességeit ismerhetitek meg.

További infók

+1: Kóstold meg a Balaton Fagyiját!

A nyertes, balatoni mámor fantázianevű fagylalt egy diós fagyi, melybe Balatongyörökön termett füge és bor is került. A Balaton Fagyija díjat elnyert kreálmányt a balatongyöröki Promenád Kávéházban tudjátok megkóstolni.

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék