Ha az idei gyereknapot a Balatonnál tervezitek tölteni, szuper lehetőségek közül válogathattok. A legkisebbeknek szervezett programokhoz érdemes olyan helyeket is célba venni, amik egyszerre érdekesek és szórakoztatók. A workshopok, előadások és játékok mellett szuper helyeket is ajánlunk május 26-ára, vasárnapra, ahol kicsiknek és nagyoknak is garantált a kikapcsolódás.

Workshopok

A kézműveskedés, alkotás kedvelőinek változatos lehetőségek kínálkoznak. Siófokon és Keszthelyen játszóház, alkotóműhely is elérhető lesz, Balatonfüreden pedig a vattacukor készítést próbálhatjátok ki. Tihanyban több helyszínen várják a gyerekeket: finom cake pop-ot, és saját habfürdőt is lehet készíteni a kedvenc színekkel és illatokkal, a művészi szárnybontogatáshoz pedig jó lehetőség a mandalaszínezés. A veszprémi KUNSZT!-ban gyöngyfűzésbe, fahekkfestésbe, vagy nyári kulcstartó és szélforgó készítésébe is bele lehet mélyedni.

Vízi kalandok

A legújabb balatoni hajók közül a Tomaj gyereknapon mutatkozik be a keszthelyi kikötőben. A rendezvénysorozat keretében pedig ingyenesen próbálhatjátok ki az új hajót, amely a menetrendi időszakban Badacsony és Fonyód között közlekedik. Mindeközben a Levendula Játszóház és Alkotóműhely kézműves foglalkozásokkal vár, de LEGO bemutató kiállítást is megnézhettek a kikötőben.

 

Kisvasút

A balatonfenyvesi kisvasúton és a Balaton InterCity járatok étkezőkocsijaiban vasárnap a 14 év alatti utasokat meglepetéssel várják, a szülők pedig részt vehetnek egy vasutas kvízjátékban, ahol MÁV-START-os ajándéktárgyakat nyerhetnek. A kisvasúttal utazni persze önmagában hatalmas élmény a gyerekeknek: a 13 kilométeres somogyszentpáli szakasza a Nagyberek legvarázslatosabb vidékein keresztül halad, de a 2021-ben pedig újraindult a 8,3 kilométeres, Csisztafürdőig vezető pályaszakaszt is ajánljuk.

Játszóterek

Ha nem vágytok a szervezett programra, a Balaton körül rengeteg szuper játszótér van, ahol szabadon lehet szórakozni hagyni a gyerekeket, akik akár igazi hajóskapitánynak vagy harcosnak is érezhetik magukat a játékforgatagban. A déli parti játszótér-felhozatalban izgalmas lehet például a balatonboglári Magyar Tenger Mesekert, a balatonkenesei Tátorján Mesetér vagy a zamárdi Vizek Háza. Aki pedig az északi parton tervezi a hétvégét, érdemes kipróbálnia a Mikádó Játszóteret Balatonfűzfőn vagy a Hunyadi utcai játszóteret Gyenesdiáson. Az északi és a déli partról is készítettünk egy részletes gyűjtést, ahol további helyszíneket találtok.

Állatos helyek

Mutatunk néhány olyan helyet is, ahol színpompás madarakban, mosolygó alpakákban és őshonos állatokban gyönyörködhetnek a gyerekek. A 4,2 hektáros gyenesdiási Festetics Imre Élményközpontban kifejezetten magyar állatfajokat mutatnak be a látogatóknak, a Veszprémi Állatkert Afrika-szavanna kifutóján zebrákat, zsiráfokat, impalákat és egy orrszarvú családot is láthattok, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban hazánk legnagyobb bivalycsordáját ismerhetitek meg, a siófoki Bella Állatpark területén találkozhattok többek között kétpúpú tevékkel, lámákkal, pónilovakkal is. A keszthelyi Festetics-kastélyhoz tartozó területen pedig a világ különböző tájain honos madarakkal ismerkedhettek meg.

Keressétek további települések gyereknapi rendezvényeit, de a tó környéki várak is szuper kirándulóhelyek lehetnek erre a hétvégére!

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék