gasztró

szerkesztés

Mínuszok, burgerek, Balaton – 10 hely, ahol street food fogásokat kapunk elvitelre

Szerzők

  • Chilembu Krisztina

2021. 01. 27. 10:18

Az éttermek megnyitására még várnunk kell, elvitelre azonban számos nyáridéző vagy éppen téliesített street food fogást kérhetünk a Balatonnál. Mit szólnátok egy süllőpofából készült fish & chipshez, egy fetakrémes pulled porkhoz vagy egy harcsával töltött burgonyagombóchoz?

Fotó: Balcsi Falatozó – Facebook

Balcsi Falatozó

1/9

8261 Zamárdi, Vasút u. 1.

Címkék

Koncz Péter 2 évig dolgozott a Kistücsökben felszolgálóként, majd menyasszonyával, Végh Barbarával megnyitotta Zamárdiban a házias ételeket kínáló Tölgyfa Étterem & Pub nevű helyet, ami bezárt, a következő, nemrég kezdődött fejezet pedig a közelben található Balcsi Falatozó. Széles, főként a házias vonalat követő kínálatukból most a street food ételeket emeljük ki: kapható náluk süllőpofából készült fish & chips, csibe- és marhaburger, valamint többféle wrap is. Az étlapot a Facebook-oldalukon találjátok.

Nyitva: hétfő–vasárnap 9–21 óráig.


Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Füstölgő Marha

2/9

8360 Keszthely, Martinovics utca 1/B

Rafinált szószokkal nyakon öntött burgerek, ramen és wokos ételek, thai levesek: a keszthelyi étterem telefonon és a weblapján keresztül is fogad rendeléseket. Gluténmentes ételeket is kínálnak, és ingyen kiszállítják Hévíztől Vonyarcvashegyig.

Nyitva: szerdaszombat 1020 óráig.

Fotó: A Faludi – Facebook

A Faludi

3/9

8315 Gyenesdiás, Faludi u. 57.

Németh Tamás séf, a gyenesdiási termelői piacon szezonálisan üzemelő Konyha 2.0 pitmastere a település parttól kissé távolabb eső részére, a Faludi utcába tette át a bázisát. A Konyha 2.0-ban megszokott, többek között pulled porkot és malaccsászárt felvonultató BBQ-kínálat A Faludiban többféle grillétellel, rántott hússal, gulyáslevessel, saját készítésű kolbászokkal bővült, de lehet rendelni füstben készült dödöllét és marhapofát is. További információ a Facebook-oldalon.

Nyitva: hétfőcsütörtök 1217 óráig, péntekszombat 1220 óráig.

Fotó: Party Csóka – Facebook

Party Csóka

4/9

8313 Balatongyörök, strand

A télen is nyitva tartó strandétterem a hidegben is beizzítja a szmókert, így a klasszikus Pulled Pork szendvics mellett Reuben szendvics (marhaszegy, káposzta, sajt házi ciabattában), tépett csirkés tortilla, a ház specialitása, a kapros fetakrémes Pulled Pork és BBQ-pulyka is kérhető elvitelre vagy házhoz szállítással. Burgerek, wrapek, pizzák is szerepelnek a kínálatukban, és nem kell megvárni a nyarat, ha ennétek egy jó lángost.

Nyitva: hétfővasárnap 1020 óráig.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

Vánkos

5/9

8257 Badacsonyörs, Füredi út 29.

Több Infó

Címkék

A badacsonyörsi panzió megteremtette az elviteles brunch műfaját, így lehet náluk venni papírtálcás omlettet, croque monsieur szendvicset, és favillákra tűzik a termelői virslit. Egyébként pedig olyan fogásokat kínálnak hétvégén az arra sétálóknak, mint a tejfölös vagy a tépett húsos krumplilángos.

Nyitva: péntekszombat 1219 óráig, vasárnap 1217 óráig, a brunchidőpontokért figyeljétek a Facebook-oldalukat! 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kalóz

6/9

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca 1.

Több Infó

Címkék

A téli strandolás létező dolog, Fövenyesen pedig elviteles ételeket is kaphattok az élményhez. Bár az étlap nem mindig ugyanaz, olyasmikre számíthattok, mint a harcsával töltött burgonyagombóc spenótos zellerkrémmel, a Téli Kalóz Burger vagy a Téli Vega Burger, és persze az örök Harcsa & Krumplira is benevezhettek. Az aktuális menüért kövessétek a Facebook-oldalukat!

Nyitva: szombaton 1219 óráig, vasárnap 1217 óráig.

Fotó: Kredenc – Facebook

Kredenc

7/9

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7.

Több Infó

Címkék

„A pizza nálunk nem B terv, hanem A terv, amire az élet ráerősített” – mesélte Dobai András tavaszi, a korlátozások miatt új szolgáltatásokkal és ötletekkel előrukkolt vendéglátókat bemutató cikkünkben. Füred ikonikus helyén 2020. március vége óta lassan kelesztett, autentikus, vékony tésztás, közép-olaszországi típusú pizza is készül, minimum 18 órán keresztül. Az egyik legizgalmasabb a Balaton nevet viselő pizza, amelyre többek között tihanyi füstölt sonka, vászolyi csemegesajt és mandula is kerül, és a Pizza Multipla sem a megszokott pizzafeltétekkel készül, hanem cukkinivel, padlizsánnal és kecskesajttal. Az étlap itt található.

Nyitva: szerda–szombat 11–19 óráig.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pörc – Bisztró és Delikát

8/9

8174 Balatonkenese, Széchenyi utca 1.

Több Infó

Címkék

A Pörc egyszerre családi hagyományokat továbbvivő hentesüzlet, delikátbolt és étterem, ahol az ősmagyar gasztronómia felelevenítése mellett a street food vonalra is hangsúlyt fektetnek. Rendelhettek tőlük klasszikus pizzákat és egyedi ízekkel felturbózott burgereket, amikbe 18 dkg-os húspogácsa (vagy éppen sajt, illetve zöldségpogácsa), füstölt parenyica, grillezett pörc, termelői tehénsajt stb. és titkos szósz kerül.

Nyitva: szerda–vasárnap 12–19.30 óráig, konyha: 19 óráig.


Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Veszprémium

9/9

8200 Veszprém, Csermák lépcső 2.

Több Infó

A zsebkendőnyi veszprémi üzlet tulajdonosa, séfje és arca (Antal Szabolcs) spanyolországi és nápolyi pizzaszakácsoktól tanulta a mesterséget, pár éve pedig saját építésű kemencében, némi punk életérzéssel készíti a pizzákat. Hosszú érlelésű kovásszal dolgozik, az ízek „magyarosítva, de olaszos jelleggel” találkoznak a tésztán. Margarita, négysajtos, vegetáriánus, sonkás, szalámis és kolbászos pizzák készülnek – csak elvitelre, kiszállítás nincs.

Nyitva: kedd 11.30–20 óráig, szerda–szombat 11.30–19 óráig.

A cikkben szereplő nyitvatartási idők és a kínálat a későbbiekben biztosan változik, rendelés előtt érdemes tanulmányozni az aktuális kínálatot!

Hasonló tartalmak

Admin mode