A balatonlellei Hotel Lidó nevében nincs benne, hogy wellness meg superior, így ne várj fürdőszobapadlóba süllyesztett zuhanytálcát meg antik mozaikos gőzkabint. A barátságos, korrekt szállás és az otthonos nyaraló életérzés viszont adott. A Lidó egyszerűen csak jó. Jó helyen van, kényelmesek a szobák, jó a reggeli és egy átlagember is megengedhet magának itt egy hétvégét." Korrekt balatoni szállások" sorozatunk első része következik.

Az elmúlt időszakban bejártunk jó pár szállodát, apartmant és kempinget a Balatonon. Voltunk négy csillag pluszos hotelban, szuperwellness részlegben, ébredtünk Balaton-parti bungalóban és sátorban a nagyszínpad mellett. Reggeliztünk faház lépcsőjén, masszíroztattuk magunkat az élménymedencében, ettünk vacsorára békacombot, máskor parizeres zsemlét, és kaptunk pezsgőt a svédasztal mellé. Egyszóval elkezdtük bejárni a szállások alfáit és omegáit a Balaton mellett, hogy minden kategóriában megtaláljuk a minőségi helyeket.

Így pár hónap után számot vetve öt minőségi szállástípus különült el. A kemping, ahol tiszta a zuhanyzó, van konnektor, árnyék és közösségi tér. Az apartman vagy bungaló, ami jól fel van szerelve, és igazán otthon érezheted magad benne akár egy hétig is. A korrekt szálloda, ami kényelmes, bőséges a reggeli, jó helyen van és vannak plusz szolgáltatások. A szuperwellness szálloda, ahol prémium az étel, csillog a wellness-részleg és a csendet csak a masszázskádak zubogása töri meg. És az, ami ezen felül van, erről is mesélünk majd.

Hotel Lidó

A Hotel Lidó a korrekt szállodák közé tartozik, és azt (is) szeretjük benne, hogy nem akar több lenni. Balatonlelle központjában, a partra vezető sétány mellett a nagy sárga épületet kell keresni, a szemünk otthonosan nyugszik meg az ismerős társasüdülő-alakzaton. Mert a Lidó egyik részről tényleg olyan, mint a parti társasházak, csak fel van újítva, és egységesebb a megjelenése: a homlokzaton sorakozó erkélyeken nincs kint felejtett rozsdás bicikli, kifakult Schöller napernyő, szalmakeretes tükör a falon vagy pókháló a sarokban. De van muskátli meg fakorlát, amire kikönyökölve rögtön lehet a sétány tömegét bámulni, vagy a lenti teraszt mozizni. Szóval az otthonos nyaraló érzés már az első pillanatban elkapja az embert.

Aztán bent le lehet huppanni a fenyőbútorokkal körülvett, kényelmes ágyba, és hallgatni, ahogy duruzsol a lellei élet. Persze ebben az is van, hogy este idehallatszhat a közeli bár gitárosának Máté Péter-szettje, vagy az Y-ba igyekvő tinédzserek kiabálása.

Az erkély azért a Lidóban sem alapértelmezett: standard és prémium szobák közül lehet választani, erkély a prémiumhoz jár. Ezt leszámítva tapasztalatunk szerint egyébként sem árban, sem szolgáltatásban nincs nagy különbség, a standard kisebb egy picit, de ugyanolyan kényelmes, árban sem nagy a differencia. A legfőbb különbség, hogy a standard szobák a modern szárnyhoz kapcsolt régi épületben vannak, amiből rosszabb a kilátás és pusztán építészeti okokból is erősebb a kicsit szűkös kollégium-feeling. Pedig a hotel vezetői inkább egy régi kastély hangulatát akarták kihozni az épületből, aminek következtében a lépcsőfordulót kardok és lándzsák dekorálják.

Hotel Lidó***
Cím: 8638 Balatonlelle, Móló sétány 2.
Facebook