Volt egyszer egy terv, hogy épüljön fel egy Medihotel Pécsen. Ebből a Medihotel munkanevet megtartották, az ötletet áthozták Siófokra, a végül megszületett szállodát pedig Hotel Yacht Wellness & Business Siófoknak hívják. Az épület projektzáró eseményén mi is bejártuk az új hotelt, ami letisztult, szép színes, még egy kicsit csupasz, de tud mindent, amit Siófok új, tavaly nyáron meghirdetett iránya szeretne elérni.

A legkevésbé novemberben várnánk, hogy valami jelentősen megmozdul a Balatonnál; most Siófokon mégis átadták a négycsillagos Hotel Yacht Wellness & Business Siófokot, amely január végén nyit.

A Vitorlás utca 14. szám alatt korábban is volt már egy hotel; a mostani beruházással felújították a korábbi szárnyat, és hozzáépítettek egy új épületet, így három emeleten összesen 73 szobájuk lesz.

A belső tér egyelőre a minimalizmus nagykövete, nekünk elsőre az volt a benyomásunk, hogy néhány bútor vagy térelem még jobban feldobná az egyébként színes és világos teret.

A földszinten nyílik egy Bluedot névre hallgató étterem is, amelyet külső vendégek is látogathatnak. A séffel még tárgyalnak, a nevét még nem árulták el, ezért a várható étlapról is csak annyit tudunk, hogy helyi alapanyagokra építve szeretnének a környezethez méltó a la carte éttermet.

Az eddigi 25 méteres uszoda mellé egy szaunákkal és masszázshelyiséggel is megtoldott wellness-rész is épült. Hogy az egészségturizmus kategóriának még jobban megfeleljenek, orvosi vizsgálatokat is végeznek majd náluk egy külön épületrészben.

Saját strandjuk nem lesz, de a szomszédos Hotel Móló partját az itt megszálló vendégek is használhatják majd.

A teljes legfelső szint gyakorlatilag egy nagy konferenciaterem, amiből mobil falakkal több kisebb helyiséget is kialakíthatnak. A kilátás innen fentről a legjobb, az őszinél tisztább időben pedig valószínűleg simán ellátunk az északi partig.

A hotelt ugyanaz a cég üzemelteti majd, aki a Balatonalmádiban ágaskodó Ramadát, vagy más hévízi, vagy balatonboglári szállodákat.

A felújítás összesen 1,6 milliárd forintból készült el, ehhez EU-s pályázaton 1 milliárd forintos támogatást nyertek.

Hotel Yacht Wellness & Business Siófok
Cím: 8600 Siófok, Vitorlás utca 14.
Facebook