Átadták a Hotel Füredet. Lesz majdnem kétszáz szoba, két elnöki lakosztály és egy elég drága wellness rész.

Majdnem két éves felújítás után ma átadták a Hotel Füredet, Balatonfüred legújabb négycsillagos szállodáját. A megnyitón elhangzott, hogy összesen 4,6 milliárd forintba került a teljes beruházás. Hamarosan képekkel is megmutatjuk, hogy néz ki az épület belülről

A Hotel Füred felújítását 2014 májusában kezdték, és két hét múlva, május 1-én nyit meg hivatalosan. Erre utal, hogy a honlapon ekkortól lehet szobát foglalni. A korábbi SZOT üdülőt Czigle János, a szintén balatonfüredi Flamingó Hotel tulajdonosa vásárolta meg, a felújításhoz pedig kapott 1,6 milliárd forint állami támogatást is.

A szobaárak megütik a négycsillagos színvonalat: főszezonban egy kétágyas panorámás szoba 59 700 Ft-ba kerül két főnek egy napra, a lakosztályokat 100 ezer Ft alatt nem kapjuk meg, a Balatonnál egyedülálló elnöki lakosztály pedig 280 ezer Ft-ba kerül éjszakánként.

A március végén elindult honlapjukon a szálloda étterméről esik a legkevesebb szó, egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz itt a séf, de a leírás szerint 300 fős éttermet kell majd vezetnie, ami minden szempontból hatalmas kihívás.

Képek helyett egyelőre csak látványterveket töltöttek fel a honlapra. A különböző szobáktól és lakosztályoktól kezdve a konditermen át egészen a bejáratig mindenről mutatnak terveket.

A wellness részlegnél találtuk az első valódi fotókat, de a képek keverednek a látványtervekkel, így néha kicsit nehéz megkülönböztetni, melyik a csak látványterven szereplő, és melyik a valódi wellness medence.

Lesz két elnöki lakosztály is, de az erről szereplő képek egy olasz bútorokat gyártó cég honlapjáról származnak. Ezt korábban észrevettük, ekkor megkérdeztük e-mailben a hoteltől, hogy miért ilyen képek szerepelnek náluk. Erre azt a választ kaptuk, hogy "Az építkezés még tart, ezért a fotók hiányosak".

A hatalmas szállodába összesen 195 szoba kerül, a 3 ezer négyzetméteres wellness részleget pedig külsős vendégeknek is megnyitják. Bárki bejöhet, a felnőtt napijegyért 6 ezer Ft-ot kérnek. A szokásosnál magasabb árból csak arra tudunk következtetni, hogy ezt a 3 ezer négyzetmétert valamilyen elég nagy szenzációval akarják megtölteni.