Az Igazi Bisztro nemcsak isteni kakaós csigákkal, kalácsokkal és babkákkal, hanem ráérős, mesés reggelikkel is csábítja az erre járókat, piacozás előtt, után vagy akár helyett.
Ha igazán egyedi gasztronómiai élményt keresünk mesés és nyugodt környezetben, a tihanyi Vinarius Borárium és Gasztrobár kínálatát és hangulatát mindenképp érdemes felfedezni.
Június 10. és 11. között érdemes lesz ellátogatni Badacsonytomajra, ahol a part közelében a Hableány, a hegyen pedig lenyűgöző panorámával a Laposa Borterasz várja majd a pezsgők szerelmeseit.
Egly Márk vezetett végig minket a helyi borkészítés legfontosabb állomásain, mesélt a templomosok alagútrendszeréről, a régióban zajló változásokról és az eredetvédett prémiumborokról is.
Kiválasztottunk 7 pezsgőt, amit jó szívvel ajánlunk nemcsak az ünnepekre, hanem sima hétköznapokra is. Egy palack pezsgő még egy esős, szürke napot is képes átszínezni.
Langer Gábor executive chef vezetésével a vidéki gasztronómia jelenleg egyik legerősebb bástyája épült fel a csodálatos Somló hegy – Isten itt hagyott kalapja – tövében.
Aranyérmet nyert a somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője a világ legrangosabb pezsgőversenyén. A pincészet két ezüstérmet is elhozott.
Ha a legjobb balatoni vagy külföldi borokra vágysz, ha minőségi francia pezsgővel ünnepelnél, akkor jó helyen jársz. Ugyanis a tabáni Felix Kitchen & Bar borbárt nyitott Balatofüred menő részén.