Füred már évek óta épül-szépül, sokan már egyenesen a Balaton fővárosaként emlegetik. Nem csoda, hogy a VinCE Balaton fesztivál is Füredre szavazott és július 10-13 között ismét ide várják a bor és a vitorlások szerelmeseit.

Érdemes követni az esti programokat is, mert fellép a Kerekes Band, lesz Pannonia Allstar Ska Orchestra koncert, vasárnap pedig a Rájátszás koncertje alapozza meg a fiesta hangulatot.

Mindeközben a vízen

Míg a parton minden a borokról, a vízen ezen a hétvégén minden a vitorlásokról fog szólni, hiszen július 10-én rajtol a füredi kikötőből a 46. Kékszalag Vitorlásverseny.

A megmérettetés a legnagyobb és leghosszabb távon, 160 km-en futó verseny. A Balaton ismét garantáltan fehérbe fog borulni erre a hétvégére, hiszen közel 600 hajó nevezett be a versenyre. A Kékszalag verseny egyébként idén jubilál, 1934-ben rendezték meg az első versenyt, így idén ünnepli 80. születésnapját.

Míg a déli parton a Balaton Sound, az északi parton a VinCE Balaton programjai fogják szórakoztatni a Balatonra látogatókat július 10 és 13. között. Ez alkalommal a vitorlások és a bor mellett a VB döntő is nagy szerepet kap a programok sorában. A kimondottan a világbajnokságra készített könnyű bor mellett VB tippjáték is lesz, a szervezők ígérete szerint értékes nyereményekért.

Bár a fiúk többségét a VB vagy a kikötőből rajtoló Kékszalag Vitorlásverseny miatt valószínűleg elvesztjük erre a hétvégére, a Tagore sétányon azért marad még elegendő bor és program ahhoz, hogy a sportokat kevésbé kedvelők is jól érezhessék magukat.

Akik a partra szavaznak

A VinCE Balaton szervezői a budapesti Raqparton ismertették a fesztivál idei programkínálatát. A rendezvényhez több sztárvendég is csatlakozott, akik a FINOM kampányvideóval igyekeztek meggyőzni a közönséget: a borszakértésnél fontosabb, hogy finom legyen egy bor és hozzájáruljon egy jó hangulatú baráti beszélgetéshez.

Finom borokból biztosan nem lesz hiány. A balatoni borvidékek mellett Villányból is szép számmal érkeznek borászok, de Szekszárd, a Mátra és Eger, Mór és Tokaj is képviselteti magát.
Kóstolhatunk majd borokat vízen és levegőben. Utóbbit egy emelőkosár teszi lehetővé, a Balatonra pedig tematikus yacht bortúrákat szerveznek. Aki viszont nem szeretné, hogy kicsússzon a talaj a lába alól, annak marad a szárazföldi borkóstolás.