A balatonfüredi mólótól nem messze, a Zákonyi Ferenc sétányon mindig nagy a tömeg, aminek, mint megtudtuk, az egyik oka a Korzó fagyizó. A 2007-ben nyílt családi vállalkozás mára ikonikus pontja lett a városnak, és még azt is ki merjük jelenteni, hogy a Balaton környékének egyik legjobb fagyiját ehetjük itt.

Annyira idegesítő volt, hogy a kígyózó sorok eltorlaszolják az általunk bejárni kívánt Zákonyi Ferenc sétányt, hogy úgy döntöttünk, megnézzük, mi okozza a rendbontást. Kezdetben a káoszelmélet és a tömegpszichózis metszéspontjával szerettük volna összefüggésbe hozni a történteket, de aztán rájöttünk, hogy valószínűleg a 220 Ft-os, 6,5 dekás, tengeri sóval és karamellával készült mákfagyiról és  hasonlóan jól csengő társairól van szó, ami valóban elég ok arra, hogy az ember zavarodott érzékekkel törjön ki a megszokott napi rutinból.

Közelebb érve mindent megértettünk: a környékbeliek és a Balatonfüreden nyaralók/átutazók csodájára járnak a korábban már meglátogatott Üvegtigris büféhez közeli Korzó fagyizónak, amelyet az egyik tulajdonos, Norbert 2007-ben édesapjával alapított, és a nulláról tornászott fel arra a szintre, ahol most van. Elmondása szerint a fagyibizniszt könyvek és lelkes tanítók útmutatásai alapján sajátították el, de végig pozitívan álltak a dologhoz, tudván, hogy mindenképpen ezt akarják csinálni. Bejött. 

A Korzó azóta már Balatonfüred egyik ikonikus pontja lett, ahol a csúcsszezonban hosszú tömött sorokban várják az emberek, hogy megkaphassák kedvenc fagylaltjaikat.

De mi a siker titka? - tettük fel a kérdést. Mire azt a választ kaptuk, hogy az egész az igényességről, a minőségi alapanyagokról és a receptúránál felhasznált fantáziától függ. Ez utóbbi egyébként egy kicsit meg is szaladt a főzőcskézések kezdetén, hiszen olyan kombinációkkal találkozhatunk itt, mint az epres rozé, a levendulás-fehér csokis málna, a bazsalikomos túrókrém-őszibaracklekvár, a mézes-mandulás nugát és a többi. Persze a konzervatív ízlelőbimbók is megtalálhatják a jó öreg klasszikusokat, amelyek szintén nem okoznak csalódást. 

Mi azt gondoljuk, hogy a sikerhez még egy dolog hozzájárul, mégpedig az, hogy a Korzó fagyizó csapata rájött a nagy vendéglátós titokra: ha a minőséghez képest elfogadható áron kínálsz valamit, akkor az bizony gyorsan megtérül.