Aki járt Révfülöpön, az megfordult már a Tóth Vendéglőben. Vagy ha nem, hát hallott róla, és nem csak a kis falu plusz méretes vendéglő kombináció, illetve a központi elhelyezkedés miatt. Meglepetést maximum az okozhat, hogy milyen vastag az étlap, ugyanis a leírtakkal összhangban tényleg mindent el is készítenek a széles választékból. Az ízek háziasak, magyarosak és kiszámíthatóak, az adagokra pedig még soha nem érkezett panasz. Na jó, még egy dolgon ér elcsodálkozni: hallottatok már Gombócos Káposztáról?

“Nehéz lett volna beszerezni néhány alapanyagot, ha hirtelen frissen kellettek volna, így lett bolt is!” - mondja Tóth Gábor a vendéglő tulajdonosa, üzletvezetője. Nem viccel, hiszen a mai napig minden energiájával azon van, hogy a vendégeket, vásárlókat maximálisan ki tudja szolgálni Révfülöpön. Ha ehhez épp boltra van szükség, akkor úgy, ha napi menüre, amit elvitel esetén 20%-kal olcsóbban adhat (850 forintért), akkor úgy. Gábor a Tóth Vendéglőhöz egy nyolcfős személyzetet irányítva fogott hozzá, miután az otthonával egy közigazgatási területen vásárolt telekre lakóingatlant már nem húzhatott fel. A csapat mára ötvenöt főre duzzadt, a vendégek száma pedig akár háromszázra is rúghat.  

A Tóth Vendéglőnek rengeteg a törzsvendége, amit többek közt az olyan fogásoknak is köszönhet, mint a Szalontüdő, a Vesevelő, a Paradicsomleves, a Sertés pörkölt, a különböző hal- és hús sültek, és nagymamákat megszégyenítő desszertek. Az étterem egyébként mérete, konyhája és elrendezése miatt is rendezvényekre rendeltetett, amit alaposan ki is használ. Akár száznegyven embert befogadó lagzit is szervezhetnek itt, ahol Tóth Gábor nászajándékba mindig kivételes színvonalat ad. 

A Tóth Vendéglőnek rengeteg külföldi is esélyt szavaz, akkor is, ha másik balatoni városban tölti az ideje nagy részét. Legtöbben németek, osztrákok, dánok és hollandok érkeznek, előfrodul, hogy egészen nagy társasággal. Ők és a hazai vendégek is díjazzák, hogy bár kizárólag magyar borokat kérhetünk, de nem csupán a szűkebb-tágabb értelemben vett régiós készletből.

A fehér abroszos teríték, a méretes adagok, a házias fűszerezés és a retro dekoráció szerencsére társul a tulajdonos-üzletvezető balatoni vendéglátók összefogására vonatkozó nyitott szemléletével. Naponta ad tanácsokat a vendégeknek, hogy hova tovább, merre egyenek másnap, mit érdemes látni és kóstolni a Balaton partján. Rivalizálásra semmi ok, akad éppen elég vendégbarát tényező, ami évek óta az egyik legnépszerűbb balatoni étteremmé avatja a Tóth Vendéglőt.