Egy kisebb ízorgiába vetheti bele magát mindenki a keszthelyi Fröccsterasz téliesített helyén, a konyháját holnap megnyitó TéliKertben. A bisztró jellegű konyha egy ígéretes degusztációs vacsoramenüvel debütál péntek este, kísérőnek pedig mindenféle alkoholos szőlőlé, házi szörp és termelői gyümölcslé kerülhet a poharakba.

Mostantól nem csak a vitorlázó szezonban üzemelő dél-balatoni bisztróban, a balatonboglári Palettában, hanem a konyháját most nyitó Télikertben is belemerülhetsz a Bezerics Dani-féle friss, minőségi, egyben balatoni, helyi alapanyagokat felhasználó bisztróételek ízeibe. Pénteken a speciálisan a nyitásra összeállított degusztációs menüt (5000 Ft) eheted és ihatod végig a Helikon Kastélymúzeum közelében található Télikertben, amely egy Cserszegi Fűszeres Törkölypálinka alapú welcome Sparkling Shottal indul majd.

Az erős kezdés után fennáll az esélye, hogy egy egész gasztrolavina temet majd mindenkit maga alá. Pastrami, bélszíncsíkos pho leves, tonhalas pizza „balatoni módra”, aztán jön a hamburger guruk elismerését is elnyert Paletta Burger. Zárásként a sok „mini” kóstoló után egy rizlinges Giga Macaron támad Lady Lavenderrel, a kisfröccs és a levendulaszörp szerelemgyerekével együtt. Ha később mégis bárkinek korogna a gyomra, akkor a zöldfűszeres tatár beefsteak vodkával és uborkával ad majd egy végső löketet.

A folytatás sem alakul nagyon másképp: a konyhából minden héten friss és egyben kreatív, újhullámos ételek jönnek ki az állandó étlap szerint, ami természetesen a degusztációs menü fogásait is tartalmazza. Napi ajánlatot a leveseknél (800 Ft) és főételeknél (1500-3500 Ft), valamint a különféle krémek (690 Ft) között találsz, de az állandó fogásokat (előételek: 500-1800 Ft, saláták: 1200-1500 Ft, pizzák 1300-1900 Ft, burgerek 1250-2000 Ft) sem a mikróból kikapva teszik majd eléd. A naponta változó, szezonnak megfelelő édességek (650 Ft) pedig ugyanannak sütifanatikusnak a konyhájából kerülnek a vitrinbe, mint a Palettában. A borválaszték (300-1100 Ft/dl), a termelői gyümölcslevek és szörpök pedig nem is jöhetnének máshonnan, mint a Balaton környékéről.

A gyerekeknek külön ajánlat készült (990 Ft) és a sok húsétel ellenére a vegák sem maradnak hoppon. A SajtPalettára (1790 Ft) halmozott termelői sajtokkal például legalább olyan mélyre merülhetsz az ízekben, mint Jean Reno A nagy kékségben.

A kutyások hamarosan Bezerics Dani hiánypótló újítását, a Bezerics-féle kutyakekszet rendelhetik a bisztrózásban is hű társuknak. A fiatalos hangulatú, akadálymentesített Télikertben pedig nem csak nagyokat enni, hanem bulizni is lehet: péntekenként élő jazz, szombatonként pedig funky bakelitek szólnak.