Marad a levendulás tea és a százféle tea különlegesség, a teák mellé kínált házi csokis-diós keksz. Nem kell aggódni a gesztenyés-mascarponés süti vagy a lisztérzékenyek kedvenc túrótortája miatt sem. Újdonság lesz viszont a főleg megfáradt biciklisekre szabott napi meleg egytálétel.

Idén ünnepli tizedik születésnapját az egykori Teázó az erdő mélyén. Az üzemeltetők számára vegyes érzelmekkel teli születésnap lesz ez, mert tíz év után felmondták bérleti szerződésüket és el kellett hagyniuk Sajkodot.  Az új teázó napokon belül nyit Aszófőn, egy családi házból kialakított egykori csárda, majd fröccsterasz helyén.

„Még mindennek keressük a helyét és biztos, hogy évek kellenek, amíg ezt a helyet is annyira belakjuk, mint a sajkodit, de azért már barátkozunk az új hellyel” - meséli nekünk Hortobágyi Ági, az egyik tulajdonos.

A Teázó az erdő mélyében megszokott madárcsicsergés és nyugalom lehet, hogy sok mindenkinek fog hiányozni, de azért az új helynek is megvannak a maga előnyei. Például panoráma a Tihanyi Apátságra, a Kőröshegyi Völgyhídra és a Balaton közvetlen szomszédsága (épp csak egy búzamező választja el a terasztól). A panoráma egyébként még csodásabb a fenti Levendula-vendégszobából. Összesen négy tematikusan berendezett vendégszoba lesz a teázó tetején (kamilla, vitorlás, levendula és erdei szoba), ahol 4-7000 Ft közötti összegért lehet éjszakánként megszállni. A vendégeknek természetesen reggeli is jár a teázóban.

Az új hely, ami a Nagyi Kertje Teázó nevet kapta, kétszer akkora lesz, mint elődje. A terasz és a belső tér több mint száz ember egyidejű befogadására képes. Igaz, eleinte még igyekeznek megőrizni a családiasabb hangulatot és mint mondják az asztalok kipakolásával csak „lassan szoktatni magukat a nagyobb méretekhez.”

És akik még mindig siratnák a Teázó az erdő mélyént, most megnyugodhatnak, mert a helyszínen kívül szinte semmi nem változik. Az új helyen is százféle teából válogathatunk, az alapteákat továbbra is levendulával keverik, sőt, még levendulás kávét is találunk náluk. Az olyan teakülönlegességekhez mint a bambusztea, füstös vagy sütőtök tea házi sütésű, diós-csokis vagy levendulás-csokis keksz is jár. Az árak is változatlanok maradtak, mind a teák, mind a sütemények továbbra is 600-800 forintba kerülnek.

Apropó sütik: maradnak a nagy kedvencek,  például a gesztenyés-mascarponés lepény, a banános csoki torta vagy a liszt-érzékenyeknek készített túrótorta. Készítenek szalonnás-tejfölös langallót, marad a pirítóssal szervírozott hideg libamáj és hamarosan tartalmas egytálételeket terveznek, elsősorban a megfáradt biciklisekre gondolva. Már a utolsó simításoknál tartanak, néhány napon belül nyitnak.