Ha a nyári balatoni estéket jó borokkal szeretnénk még vidámabbá tenni, akkor bátran rábízhatjuk magunkat a füredi Bortársaság szakértőire: nemcsak a jól ismert balatoni borokat, hanem a kisebb pincészetek jó borait is rendszeresen beszerzik.

A füredi Tesco alsó szintjén működő Bortársaságban kis túlzással a Balaton összes kisebb-nagyobb jó pincészetének borai megtalálhatóak. Körbenézve a polcokon a borászok színes portréi alatt ott sorakoznak a Gilvesy Pincészet, Béla és Bandi, a Villa Sandahl, Bakó Ambrus, Figula, a Káli Kövek vagy a Skizo borai. A vásárlók pedig a jelek szerint díjazzák is a széles kínálatot (amely a balatoni borokon túl soproni, szekszárdi és villányi borokkal egészül ki): hétköznap kora délután jártunk náluk, és amíg ott voltunk, egymásnak adták a kilincset a törzsvásárlók.

Az üzletvezető elmondta, hogy az ismertebb balatoni márkákon túl borászati kapcsolattartóik és beszerzőik mindig igyekeznek beszerezni a legújabb különlegességeket, ehhez pedig folyamatosan járják a balatoni pincészeteket. Így vásárolhatjuk meg a boltban a Folly Arborétum, illetve Béla és Bandi kevésbé ismert borait,  vagy a Szent Donát Pincészet legújabb különlegességeit.

A Bortársaságban megszokott klubtagsági kedvezményeket és csomagokat náluk is megtaláljuk: 10 000 forintért 6 üveges borcsomagot kapunk, az éppen aktuálisban például Béla és Bandi, a Skizo és a Konyári Pincészet boraival. 15 000 forint feletti vásárlásnál pedig már ingyenes házhoz szállítást is vállalnak. Havonta változó újdonságaikat a hűtőjükben, ideális hőmérsékletre hűtve érdemes keresni.

A bolt egyébként le sem tagadhatná, hogy a Balatonon működik: raklapokból összerakott járólap és Tóth Andrej Art Hekk Projektjéből kölcsönzött színes halak adják az urbánus balatoni hangulatot.