Megtudtuk, mivel lehet majd pótolni a letáncolt kalóriát a Jazz Pikniken.

Arról már korábban írtunk, milyen nagyszerű összefogás alakult a csopaki és paloznaki borászatok között, és idén a Homola borok mellett 5 másik pincészet is képviseli majd a régiót a Paloznaki Jazz és Bor Pikniken.

Most kiderült, milyen menüsorral készülnek a piknikre érkező vendéglátóhelyek, amire nem túlzás azt mondani, hogy itt egy kisebb gourmet fesztivál alakul.

Baricska Csárda palóclevest főz Keleméri birkából, de hoznak grillezett kacsamellet is lilakáposzta-krémmel és dödöllével. Desszertnek pedig jöhet az almás pitéjük vanília fagylalttal, amit már tavaly a Balaton Soundon is elég jól szólt.

A fővárosi Terminál Étterem hoz egy komplett menüsort, amelyben lilahagyma lekvárral és brióssal tálalt libamáj brulée tokaji redukcióval ugyanúgy szerepel, mint marhahúsból készült pincepörkölt, vagy egy jó gourmet hamburger. Itt viszont nem áll meg a dolog, lesz egy Terminál BBQ elnevezésű egység is, ahol grill kolbászt mérnek dijoni mustárral, a pulled pork szendvicsről nem is beszélve.