A Chef Beachre először akkor figyeltünk fel, amikor egyik olvasónk kommentben érdeklődött az egyik cikkünk alatt, miért nem jártunk még náluk. Utána a Facebook-oldalukon láttunk majdnem 30 ötcsillagos értékelést, ami vagy azt jelenti, hogy a srácok elég sok ismerőse kapott tőlük hamburgert ingyen egy jó értékelésért, vagy itt tényleg elkezdődött valami. Az első lehetőségről nem tudunk nyilatkozni, mert ingyenhamburgert nem kaptunk, inkább a második opció felé hajlunk, ezért most mi is behúzunk nekik egy tiszteletbeli öt csillagot.

Ránézésre tényleg nem különbözik a hely egy átlagos strandbüfétől, csak még mielőtt beállnál a sorba, menthetetlenül találkozol a Chef Beach felirattal, és azért ez feltesz egy bizonyos mércét, amit át kell ugrani.

A tulaj Észak-Olaszországban dolgozott egy négycsillagos hotelben, a séf pedig az Alabárdos étteremben volt nyolc évig, sous-chefként hagyta ott az éttermet, ami elég jó ajánlólevél.

„Tavaly januárban vettem meg a büfét, szóval ez volt a második nyarunk itt. Egy exkluzív büfét szeretnénk csinálni profi konyhatechnológiával, vagyis száműzzük tőlünk jó messzire a mikrót. A legjobb visszaigazolás idén az volt, hogy még esőben is telt házzal mentünk. Összeraktam a fejemben egy öt évre szóló tervet, meglátjuk, meddig jutunk a dologgal” – mondta nekünk Márton, a tulajdonos.

Egyelőre addig, hogy az elmaradhatatlan lángos mellett elkezdtek hamburgert gyártani saját készítésű buciból és olyan marhahúsból, amit ők darálnak és fűszereznek. Mellette pedig felkerült az étlapra egy bolognai tészta is, amelyhez a tulajdonos hozta magával a receptet Olaszországból. Ez a megoldás 2000 Ft környéken lesz, de cserébe a marhahúst konfitálják, és vörösbor is kerül a szószba.

Sok dologban különböznek egy szokványos strandbüfétől, például náluk van felszolgálás, és a mindenhol megszokott mirelit hamburger mellett a saját készítésű sült krumplijukat is adják. A mirelit verzió étlapon tartásának a „mekis reflex” az oka: a tulaj szerint sok gyerek nem hajlandó mást enni, mert ezt szokták meg.

Folyamatosan hoztak olyan új ételeket nyáron, amelyeket alaphelyzetben egy étteremtől várnál: a malacsülttől kezdve a tökfőzelékig több fogással is kísérleteztek, az egyik nagy slágerük pedig a túrós csusza volt, amellyel neveztek a Balatoni Kör és a We Love Balaton beach food versenyére is.