Másodjára hirdet pályázatot a kutyabarát.hu azzal a céllal, hogy kiderüljön, melyek a legkedveltebb helyek a kutyatartók körében, hova érdemes menniük azoknak a gazdiknak, akik szívesen viszik magukkal például egy-egy kávéra vagy ebédre kisebb-nagyobb kedvenceiket. Szeptember 27-ig lehet nevezni a versenyre.

Akinek kutyája van, szívesen hozza-viszi magával, legyen szó nyaralásról, sétáról, sörözésről vagy akár munkahelyről is. A Balatonnál jelenleg tilos kutyákat fürdetni a tóban, de korábban egy térkép alapján megmutattuk, melyik strandokra érvényes a kutyabarát jelző. Az mindenképpen jó hír, hogy a különböző helyeken egyre nagyobb figyelem és kedvesség fordul manapság a négylábú vendégek irányába is, egyre több helyen tapasztalható mosoly és egy tál víz, ha betér egy gazdi kedvencével az oldalán. 

kutyabarát.hu már három éve igyekszik összekötni a kutyatartókat ezekkel a helyekkel. Egy fontos céljuk, hogy tudatosítsák, léteznek és van helyük a kutyaforradalmár törekvéseknek a társadalmunkban. A portál mindezért idén folytatja tavalyi kezdeményezését, és újra versenyt hirdet, hogy összegyűjtse és díjazza az év legjobb kutyabarát helyeit.

Tavaly főként budapesti helyszínek lettek a befutók, a Balatonhoz legközelebb a zalakarosi Szent Orbán Panziót díjazták. Azonban a kutyabarát.hu weboldalán már szép számmal szerepelnek balatoni helyek is, például a máriafürdői Pelso Panzió , az Almádiban lévő Határ étterem, a füredi Karolina kávéház vagy az ugyanitt található Baricska csárda. És még sok további vendéglátóhelynek lenne itt a helye, úgyhogy ezúton is szeretnénk  nevezésre biztatni minden balatoni vállalkozást, amely szívesen lát vendégül négylábúakat (is)!

A nevezés menete

Szeptember 27-ig bármilyen vállalkozás nevezhet (akár több hellyel, több kategóriában is), és már ezzel a lépéssel megmutathatja magát az oldal felhasználóközösségének, vagyis biztosan elnyerheti 2 millió felelős kutyatartó bizalmát, rokonszenvét. A pályázás feltétele a nevezési díj (20 000 Ft + áfa/hely) befizetése, a jelentkezési lap megfelelő kitöltése és a szervező részére történő eljuttatása. Összesen 9 kategória különül el, mindegyikben egy hely nyerheti el az Év Kutyabarát Helye díjat, de különdíjakra is kell számítani. A kategóriák a következők:

  • Budapesti éttermek
  • Vidéki éttermek
  • Budapesti kávézók
  • Vidéki kávézók
  • Romkocsmák/pubok/borbárok
  • Szállodák
  • Panziók/vendégházak
  • Cukrászdák
  • Munkahelyek

Szeptember 28-tól egy hónapon át a zsűri és a vendégek kezében lesz a döntés, ők négy szempont alapján tudják majd értékelni a helyeket: számít a kutyabarát hozzáállás, a szolgáltatások választéka (itatótál, férőhely, kedvezmények stb.), kommunikáció és a társadalmi felelősségvállalás is. 

Annyit előre elárulunk, hogy idén a We Love Balaton is megalkotja majd saját ítéletét, étterem és kávézó kategóriában választunk különdíjast. Nagy testvérünk, a We Love Budapest az előző évhez hasonlóan szintén kihirdeti kedvenceit, most budapesti éttermek, kávézók, romkocsmák és cukrászdák kategóriában.