Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Akik programsorozattal védekeznek a téli hideg ellen - BL Bavaria YachtClub

A téli nyitva tartás ingoványos talajára viszonylag kevés balatoni hely merészkedik, ám a szabályt erősítő kivételek nélkül nem lenne világ a világ. A didergős hónapokban is rendületlenül üzemelő tóparti vendéglátóhelyek szűk köréhez idén a lellei BL Bavaria YachtClub is csatlakozik – Dumaszínházzal, vitorlás karácsonyi vásárral, disznóvágással és további csalogató programokkal.

Bár a négycsillagos színvonalú apartmanok, a családkompatibilis kiegészítők (játszótér, homokos partszakasz, medencék, kutyabarát létesítmények) és persze az étterem kirakós darabjaiból összeálló YachtClub ’20-as, ’30-as évekbeli őse a Balaton egyik legelőkelőbb üdülőjének számított, az esetleges előítéletekkel ellentétben ma már nyoma sincs a régi idők fellengzős légkörének.

Persze a kifinomultságot nem áldozták fel a népszerűség oltárán, és ahogy a csupa üveg étteremből kipillantunk a kikötőre és az őszi szélben szürkén fodrozódó Balatonra, kicsit mi is kiváltságosnak érezzük magunkat – még úgy is, hogy törvényszegés nélkül a katonás rendben parkoló vitorlások egyikét sem vihetnénk el egy körre.

A tekintetünk ezután az étterem bejáratától jobbra tornyosuló, kisebb vagyonért vesztegetett katamaránra kalandozik, amely éles kontrasztot alkot a manírmentesen letisztult belső térrel, és hirtelen rádöbbenünk, hogy ebben a kettősségben ott rejtőzik a BL lényege: egyszerre high end és barátságosan hétköznapi.

Ez az attitűd nem csupán a kedvenc balatoni burgereink és a legmenőbb kikötős kajáldák kapcsán megénekelt étterem kínálatában, hanem a téli nyitva tartás apropóján erősen felturbózott programfelhozatalban is tükröződik, így a Márton-napi libanapok szárnyas ínyencségei és a szintén novemberi disznóvágás fajsúlyos disznóságai is gond nélkül megférnek a primőr borkóstoló mellett.

Tóth Balázs, az étterem tulajdonosa, szentül hiszi, hogy a téli Balatonnak van létjogosultsága, ugyanakkor hozzáteszi, hogy az egész éves nyitva tartást részben a kényszer szülte, hiszen a minőségi vendéglátást biztosító kollégákat nyári idénymunkával nehéz lett volna maradásra bírni.

Viszont ha már így alakult, a kellemes-hasznos kombó jegyében egyrészt a Menü Futár néven guruló, ebédszállítós szolgáltatással bővítették az üzleti profilt (Lellén kívül Boglárra és a környező településekre is szállítanak), másrészt pedig hiánypótló programokkal töltötték fel az őszi-téli rendezvényszezont.

Balázs szerint Európa számos, a Balatonnál jelentősen gyengébb adottságokkal rendelkező tavánál teljesen természetes az egész éves nyitva tartás, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a látogatási kedv – amennyiben adott a megfelelő programkínálat - a didergős r betűs hónapokban sem csökken. Balázs nagyon reméli, hogy néhány éven belül nálunk is ez lesz a tendencia, és nem fognak különcként tekinteni a téli nyitva tartással kísérletező balatoni vendéglátósokra.

Az őszi-téli sikerhez elengedhetetlen programok összeállítása során a fent említett könnyen fogyasztható kifinomultság és a sokszínűség mellett a lehető legszélesebb közönség megszólítása volt a harmadik vezérlőelv; hogy a változatos egyvelegben minden korosztály megtalálja a számításait, és egészen Budapestig kiterjesszék az étterem vonzerejének hatósugarát.

Az őszi-téli szezon egy nyárzáró bulival rajtol, egybefűzve a Chrono Classic túraverseny befutójával, ami borítékolhatóan autómúzeummá változtatja a YachtClub parkolóját. Októberben a torkos szombat kerül terítékre, amely során, a csütörtöki ikertestvér szokásainak megfelelően, egész nap fél áron falatozhatunk.

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A