gasztró

szerkesztés

Gasztrolavina Keszthelyen - nyit a TéliKert konyhája

Szerzők

  • Sebestyén Blanka

2015. 02. 06. 1:00

Egy kisebb ízorgiába vetheti bele magát mindenki a keszthelyi Fröccsterasz téliesített helyén, a konyháját holnap megnyitó TéliKertben. A bisztró jellegű konyha egy ígéretes degusztációs vacsoramenüvel debütál péntek este, kísérőnek pedig mindenféle alkoholos szőlőlé, házi szörp és termelői gyümölcslé kerülhet a poharakba.

Mostantól nem csak a vitorlázó szezonban üzemelő dél-balatoni bisztróban, a balatonboglári Palettában, hanem a konyháját most nyitó Télikertben is belemerülhetsz a Bezerics Dani-féle friss, minőségi, egyben balatoni, helyi alapanyagokat felhasználó bisztróételek ízeibe. Pénteken a speciálisan a nyitásra összeállított degusztációs menüt (5000 Ft) eheted és ihatod végig a Helikon Kastélymúzeum közelében található Télikertben, amely egy Cserszegi Fűszeres Törkölypálinka alapú welcome Sparkling Shottal indul majd.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Az erős kezdés után fennáll az esélye, hogy egy egész gasztrolavina temet majd mindenkit maga alá. Pastrami, bélszíncsíkos pho leves, tonhalas pizza „balatoni módra”, aztán jön a hamburger guruk elismerését is elnyert Paletta Burger. Zárásként a sok „mini” kóstoló után egy rizlinges Giga Macaron támad Lady Lavenderrel, a kisfröccs és a levendulaszörp szerelemgyerekével együtt. Ha később mégis bárkinek korogna a gyomra, akkor a zöldfűszeres tatár beefsteak vodkával és uborkával ad majd egy végső löketet.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

A folytatás sem alakul nagyon másképp: a konyhából minden héten friss és egyben kreatív, újhullámos ételek jönnek ki az állandó étlap szerint, ami természetesen a degusztációs menü fogásait is tartalmazza. Napi ajánlatot a leveseknél (800 Ft) és főételeknél (1500-3500 Ft), valamint a különféle krémek (690 Ft) között találsz, de az állandó fogásokat (előételek: 500-1800 Ft, saláták: 1200-1500 Ft, pizzák 1300-1900 Ft, burgerek 1250-2000 Ft) sem a mikróból kikapva teszik majd eléd. A naponta változó, szezonnak megfelelő édességek (650 Ft) pedig ugyanannak sütifanatikusnak a konyhájából kerülnek a vitrinbe, mint a Palettában. A borválaszték (300-1100 Ft/dl), a termelői gyümölcslevek és szörpök pedig nem is jöhetnének máshonnan, mint a Balaton környékéről.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

A gyerekeknek külön ajánlat készült (990 Ft) és a sok húsétel ellenére a vegák sem maradnak hoppon. A SajtPalettára (1790 Ft) halmozott termelői sajtokkal például legalább olyan mélyre merülhetsz az ízekben, mint Jean Reno A nagy kékségben.

A kutyások hamarosan Bezerics Dani hiánypótló újítását, a Bezerics-féle kutyakekszet rendelhetik a bisztrózásban is hű társuknak. A fiatalos hangulatú, akadálymentesített Télikertben pedig nem csak nagyokat enni, hanem bulizni is lehet: péntekenként élő jazz, szombatonként pedig funky bakelitek szólnak.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Hasonló tartalmak

Admin mode