Korábban, modern balatoni borászati épületeket bemutató anyagunkban körbejártuk a Kreinbacher Birtok feldolgozó-épületeit. A Somló-hegy lábánál elterülő és annak vulkanikus szerkezetére reflektáló épületegyüttesben mostantól borbár, étterem és jó pár új szálláshely is megtalálható.

A pincészet és a feldolgozó ultramodern épületegyüttese már 2013-ra elkészült, az éttermet, borbárt és a szobákat befogadó, Ekler Dezső és a Biva Inspiration által tervezett, rendkívül látványos rész pedig idén április-májusban nyílt meg.

Szálláslehetőségként összesen 16 szoba áll a vendégek rendelkezésére. A dizájn már most is egyedi a régi lámpákkal és a - szőlőhegyre utaló - hordók abroncsaival, de az előkert hamarosan újabb táj- és kertépítészeti elemekkel bővül. Persze lehet egy ügyes marketingfogás is, de nekünk nagyon tetszett, hogy a wellness helyett ők a „csendturizmusban” hisznek.

A lobby egyszerre rusztikus és ipari hatást kelt a tölgyfa, a fémek, az üvegfelületek alkalmazásával, a fotelekkel övezett rész szőnyege pedig a bazaltorgonákra utal.

Az étteremben a napi kínálatban szereplő à la carte ételeket próbáljuk ki. Elsőként egy marhapofa esszencia érkezik ravioli kíséretében (990 Ft): tiszta és intenzív ízű fogás, az egész együtt nagyon egyben van.

A mézes csirkemell mellé kínált, chilis-gyömbéres, szójaszósszal kínált, friss hatást keltő zöldségköret némi keleti beütést mutat. A főételek ára egyébként 2690 és 3490 Ft között alakul.

Végül egy panna cottához hasonló állagú, kókusztejes rizspuding kerül az asztalra (990 HUF), a tetején némi pisztáciával, eperrel és a ráöntött Kreinbacher Brut Nature pezsgővel.