Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Szárnyra kaphat a Pegazus

Szerzők

  • Szandtner Veronika

2015. 06. 22. 17:31

Világkonyhával, jógával és a jógázóknak készített speciális reggelivel, „Emlékek tava” kiállítással, filmvetítésekkel, sok koncerttel és jó borokkal futnak neki az idei nyárnak. Fegyverneky Sárával és Auguszt Olivérrel, a Pegazus ötletgazdáival és működtetőivel jártuk be a helyet és néztük meg az újdonságokat.

Hogy mi mindenre lehet jó egy szebb napokat is látott romos épület, afelől tavaly még voltak kétségeink. Pedig Sára és Olivér már akkor is lelkesen mutogatták nekünk a törmelékek között, hogy hova mit terveznek. A múlt nyáron még csak az épület előkertjét sikerült nagy munkák árán rendbe rakniuk és a konyhát annyira felújítaniuk, hogy egy kültéri pulttal és néhány asztallal megkezdődhessen a kiszolgálás. Idén viszont már a földszint többi része is alakul, ott jártunkkor éppen a falakat festették.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

A legközelebbi nagy dobásuk az Emlékek tava című kiállításuk lesz, amely július 11-én nyílik. A kiállított installációkat és videókat olyan személyes balatoni emlékekből készítik a felkért kortárs képzőművészek, amelyeket bárki beküldhetett a Pegazusnak. Ezek a  Balatonra címzett szerelmes levelek, megsárgult fényképek fognak visszaköszönni a művekben.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

De addig is, a Pegazus már nagyon is mozgolódik. Például a tavaly még gazos hátsó kertben már virágzik a veteményesük. Innen fog a salátákba és a tésztákba kerülni a padlizsán, paradicsom, paprika. Apropó konyha: sokszínű kínálatot terveznek.  Az új grillpultjukban hamburger, húsok és grillezett zöldségek fognak készülni, de lesz ebédmenüjük is, sőt éjfélig nyitva tartó konyhájuk néha thai, máskor indiai vagy éppen olasz ízeket kínál majd.

Az ételeket Sára és Olivér főzi, akik maguknak is szeretnek változatosan főzni.  A sokféle ízhez az inspirációt eddigi világutazásaikból merítik. Múlt hétvégére például csirke Tikka Roll-lal készültek, melyet citromos hagymával és mentás korianderes joghurttal tálaltak, de volt még marinált grillzöldséges quesadilla házi salsával és babkrémmel. És persze a kínálatból nem hiányzott a házi ketchuppal tálalt marhaburger sem.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

A programok közül idén újdonság lesz a reggeli jóga, amihez valószínűleg keresve sem lehetne jobb helyszínt találni, mert a domb tetején fekvő, kicsit eldugott kertben árad a chill életérzés.  A reggeli jógát pedig jógásoknak összeállított speciális reggeli követi, turmixokkal és egészséges ételekkel.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Az épület belsejébe esti filmvetítéseket is terveznek majd, ezek koncepciója még alakul. A kertben már tavaly is tartottak könnyűzenei koncerteket; a fellépők még nem fixek, de biztos, hogy idén is több koncert lesz.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

„Itt, a faluban sokan azt hiszik, hogy mi pesti romkocsmát akarunk itt csinálni, pedig annál sokkal többet szeretnénk: izgalmas kulturális programokat, finom ételeket, borozós-beszélgetős nyári estéket” – magyarázza nekünk Sára.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

A tervekből pedig nem fogynak ki egyhamar.  Hosszabb távon vendégszobáknak szeretnék felújítani  az épület felső szintjét, a hátsó kertbe pedig majd saját tervezésű, könnyen összeszerelhető és lebontható  bungalókat akarnak. Egyébként a kertben lévő faasztalok és -székek, sőt az új grillpult is mind saját tervezésű és kivitelezésű, az építész Sára munkája.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Hasonló tartalmak

Admin mode