Ha a borozással egybekötött téli túra túl extrémnek hangzik, akkor mit szólnátok egy Szilveszteri Regattához, vagy a nem túl széles, ám annál hidegebb tapolcai Malom-tó átúszásához? Ilyen extrém programok mind lesznek az év utolsó napjaiban a Balatonnál, de a szokásos töltött káposztás, virslis, pezsgős, lencsefőzelékes vonalból sem lesz hiány a nyitva tartó helyeken.

Koccintás a Kilátóban

Az Istvándy család nem csak jó borairól híres, hanem aktív családi programjairól is. Hogy egy kicsit mi is Istvándynak érezhessük magunkat, december 30-án felvisznek egy nagyobb társaságot a Kisfaludy-kilátóhoz, ahol közösen koccinthatunk velük valamelyik kéknyelű pezsgőjükkel. A túra után mangalicavirslivel, forralt borral és zenével folytatódik az ünneplés.

Óévbúcsúztató túrák

Ha máshol kirándulnánk, ledobva magunkról az ünnepi hájacskákat, azt megtehetjük december 30-án Gyenesdiáson a Forrásvíz Természetbarát Egyesület Keszthelyi-hegységbe vezető erdei túráján, és Csopakon is, a Nosztori kocsmától induló, három távon is teljesíthető túrán.

IV. Renault Szilveszteri Regatta

Balatonlelle és a BL Yachtclub szépen kiveszi a részét a téli programokból, például náluk nyílt az első tóparti műjégpálya, így ha szilveszter napján korizás közben kedvünk támadna megnézni egy jeges vitorlásversenyt, akkor pont jó helyen járunk. December 31-én itt startol ugyanis a téli kupasorozat második versenye, a IV. Renault Szilveszteri RegattaUgyan a nevezések már beteltek, de még szoríthatunk közösen kedvenceinknek - és annak, hogy az időjárás kegyes legyen hozzánk.

Nagy Gatsby Show

A veszprémi Hangvillában egy, a húszas évek stílusát idéző buliban táncolhatjuk át magunkat a következő évbe, korlátlan pezsgő- és sörfogyasztással, exkluzív vacsorával. Az este során átélhetjük mi is azt, amit Gatsby vendégei - táncolhatunk, ehetünk, ihatunk, és ha felocsúdtunk mindebből, feltehetjük magunknak a kérdést: na de hol lehet Gatsby?

Malom-tó-átúszás és újévi csobbanás

Edzettebbeknek igazi kihívás, amatőröknek jó kis Instagram-poszt - nagyjából ebből áll össze a jeges vízben úszkálók népes tábora. Mert miért is ne lenne teljesen logikus ötlet a -5 fokos levegőről a 3 fokos vízbe ugrani? Ezt december 31-én Tapolcán tehetjük meg egy családi futóverseny méltó lezárásaként, vagy január 1-jén Szigligeten, ahol külön díjazzák majd az extrém fürdőruhákat, de egy karácsonyfát is ki kell halászniuk a versenyzőknek a vízből. Ez az előző esti buli után felfrissülésnek sem utolsó program.

Disznóbisztró a TéliKertben

Nevében a végzete - lehetne a TéliKert mottója is, most, hogy eljött a disznóvágások ideje. Az igazi tradicionális mákos guba-lencsefőzelék-virsli szentháromságból a jó irányba kilépve, malackocsonyát, kacsamájat, mangalicasonkát és malaccsülköt is tehetünk év végi, jól megérdemelt tányérunkra. A hangulatról az itt telelő DJ Szasza és az elfogyasztott pezsgőmennyiség gondoskodik. A belépés ingyenes, az asztalfoglalás ajánlott.

Karolina Szilveszter

Nagymama nélkül nem ünnep az ünnep, ezért is várja a balatonfüredi Karolina Kávéház éjfélkor vendégeit hagyományaik szerint a mama 100 gombócos, házi kenyérrel és tejföllel tálalt töltött káposztájával. Persze nemcsak ez lesz az esti menü, akad még a spájzban rozmaringos borjúsült, káposztás cvekedli, birsalmás párolt káposzta és zelleres krumplisaláta is, csak hogy párat említsünk az ínycsiklandó finomságokból. A foglalással érdemes sietni, már nem sok asztal üres!

Városnézés és vacsora Veszprémben

Ha Veszprémben tervezzük eltölteni a szilvesztert, akkor érdemes a Chianti Étterembe asztalt foglalni - az év utolsó napján olyan válogatott finomságokkal kényeztetik a vendégeket, mint például a préselt malac kecskesajttal, a tokhalfilé lazackaviárral, a liba rillette kacsamájjal vagy a bárány-mangalica duó szarvasgombás raviolival. Ha a bőséges vacsora előtt járnánk egyet, csatlakozzunk az Óváros teret és a veszprémi várat bemutató vezetett városnézéshez.

Szilveszter az Expresszóban

Ha a hasunk tele, de még dübörög a tettvágy a lábunkban, akkor a veszprémi Expresszó klub lesz a mi végállomásunk december 31-én. Csak erre az alkalomra áll össze a Stan & Pan duó, hogy a legjobb klasszikus és mai slágerekkel táncoltassanak át minket a következő évbe. Ehhez mindenkitől kellő komolytalanságot kérnek a szervezők!

Zenit Pezsgés

A Bock Bisztró és a Zenit Hotel három helyszínen is várja Vonyarcvashegyen a szilveszterezőket: a Festetics Helikon Tavernában és a Festetics Teremben büféasztallal, a Bock Bisztróban pedig 4 fogásos gourmet vacsorával. Amilyen sokrétű lesz a menü, annyiféle zene is vár majd - tradicionális cigányzenekar, DJ és partizenekar is lesz.

Mindszentkállai szilveszter

A Kaal Villa és a Káli-Kapocs idén úgy döntött, méltó ünnep a szilveszter arra, hogy három napig is ünnepeljék: december 30-án kezdődik a buli, majd 31-én folytatódik, és január 1-jéig abba sem marad. Az újévet így a legfinomabb borokkal és a GYÍK zenekarral köszönthetjük a Káli-medencében, akik után DJ Szabola tartja reggelig ébren a legkitartóbbakat.

Szilveszterkor is nyitva tartó éttermek

A teljesség igénye nélkül ajánlunk néhány jó helyet, ahol biztosan lesznek december 31-én is különleges, ünnepi falatok és jó borok:


+1: Síelés Eplényben

Ne hagyjuk úgy itt a 2016-ot, hogy nincs rajtunk egyetlen síelésből származó lila folt sem! Az Eplényi Intersport Síaréna december 31-én is nyitva 9:00 és 15:00 óra között. Ez alatt az idő alatt kellően elfáradhatunk a ratrakolt, megkeményedett pályán, majd rápihenhetünk az esti bulira. Kövessétek a friss híreket itt.