Bréking / balaton

szerkesztés

Amikor az óriásfák néznek téged – videó

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 05. 04. 16:40

Varga Norbert balatoni fotós újabb helyszínre csapott le drónjával: legújabb videójában a Folly Arborétumot örökítette meg.

Varga Norbert nem csupán a Balaton egyik legismertebb fotósa – nem is véletlenül, hiszen anno ő nyerte meg a Nyitott Balaton fotópályázatát is –, de drónnal készített videóit is egyre inkább hangos ünneplés kíséri: megörökítette már a badacsonyi napnyugtát és a napfelkeltét a Káli-medencébenfantasy-hangulatú világot kreált a Balaton-felvidékből, legújabb videóját pedig a badacsonytomaji Folly Arborétumban készítette. „Szívja magába a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát, repüljék velünk körbe a birtokot. Kapcsolj ki mindent és éld át velünk az élményt!” – üzeni a fotós és a videót vágó Kozmor "Törpe" Tamás.

Az arborétum-borászatot vezető Folly Réka és Judit dédapja kezdte el birtokán az egzotikus fák meghonosítását. Sajnos a legtöbbjük számára a a klíma és a talaj nem volt alkalmas, de még így is jónéhány Matuzsálem-korú cédrusba vagy fenyőbe ütközhet az odalátogató. Az domboldalon létrehozott arborétum egyébként önmagában kuriózum, lejtése mellett azonban külön érdekesség, hogy az itthon ismeretlen fajok telepítésekor a Folly-ősök nem tudhatták az itt várható méreteket, így az arborétum néhol sűrű ősrengeteg, néhol idilli tisztás.

Hasonló tartalmak

Admin mode