A balatonlellei vendéglátósok összefogtak, hogy közösen bebizonyítsák: nem csak adventig lehet érdemben beszélni a szezon meghosszabbításáról. Szombaton érkezik az első alkalommal megrendezett Lellei Gasztro Farsang, ahol a fehér kolbásztól a szelfipontig sok minden kerül terítékre.

Február 3-án, szombat délután tartják az I. Lellei Gasztro Farsangot, amelyen a település tizenkét borászata, hat éttereme, három cukrászdája és három szálláshelye mutatkozik be a Szent István téri rendezvényparkban. Az este 10-ig tartó rendezvényen különleges, az eseményre összeállított menüvel és borsorral, jelmezversennyel, szelfiponttal, gyermeksarokkal, élőzenével, sóhomokozóval, valamint buggy-bemutatóval (homokfutó – a szerk.) készülnek a szervezők.

„Ha összbalatoni szinten működik, miért ne működhete helyi szinten is az összefogás az egész éves szezon megteremtése érdekében?” – tette fel a költői kérdést Tóth Balázs, a BL YachtClub & Apartments ügyvezetője, aki hozzáfűzte, hogy a decemberi Balaton Konzílium és tavaly először megrendezett Adventi Gasztro Piknik ötletén felbuzdulva merült fel a farsangi rendezvény gondolata.

„Sokakat érdekelt a téma és a lehetőség, már az első találkozón tizenöt vállalkozó ült egy asztalhoz és a szám azóta csak nőtt” – mondta el Tóth, aki hozzáfűzte, hogy a szervezők fontosnak tartják annak kiemelését, hogy Balatonboglár és Balatonlelle valaha egy település volt, így boglári vállalkozók is részt vesznek az eseményen.

Emellett a helyi vendéglátósok összefogásával pedig megszületett a nap egységes árú menüje (leves: 400 Ft, előétel: 900 Ft, főétel: 1400 Ft) is: a BL YachtClub – többek között – házi sonkamorzsás kenyérrel készül, míg a Hegyi Csárda zöldfűszeres fehér borjúkolbászt hoz, a Mango standjánál pedig Garamvári-kadarka által ihletett derelyét lehet majd kapni. „Igyekeztünk mindenkinek teret biztosítani, aki megfelelő színvonalon tudja a környék gasztronómiáját képviselni.” A teljes étlap itt érhető el.

Tóth elmondása alapján a gasztronómiai összefogás nem egyszeri alkalom lesz, hiszen februárban egy másik „gasztronómiai akcióra” is készülnek: a „Legyen minden csütörtök torkos csütörtök Balatonlellén!”-felhíváshoz már csatlakozott a Vitorlás Étterem, a Mango és a BL Yachtclub is, így mindhárom étteremben február minden csütörtökén az 50%-os kedvezményt adnak az ételek árából.

Márciusban a Nagy Balatoni Pezsgő- és Gyöngyözőtesztre, áprilisban a Kishegyi Kortyok és Falatok nevű eseményre, júniusban pedig a Parti Pezsgésre kerül majd sor.

Éttermek

Cukrászdák és kávézók

Borászatok