A két hosszú hétvége közé szorult szimpla hétvége egyáltalán nem járt rosszul. Megvan benne minden, ami egy tisztességes szombat-vasárnaphoz kell: Veszprémben, turnézik a Supernem, körbefuthatjátok a Balatont, mellé pedig legalább három kiváló borvacsorát rendeznek az északi part három különböző pontján.

Supernem Weekend – Veszprém (03.23.)

A 2005-ben alakult Supernem öt nagylemezzel a hátuk mögött már beírták magukat a hazai alternatív rockzene történetébe, péntek este pedig a veszprémi Expresszó színpadáról fognak megtáncoltatni titeket. Akinek pedig önmagában nem elég ez a cégér, annak ajánljuk figyelmébe a két napja megjelent, a koncertsorozatnak és a legújabb albumuk címét is adó számukat, a Weekendet.

Életrevalók – Veszprém (03.23.)

A budapesti Játékszín Horgas Ádám által rendezett Életrevalók című vendégelőadása március 9-én mutatkozott be a Veszprémi Petőfi Színházban és most pénteken nézhetitek meg utoljára az azonos című filmből készült adaptációt. A világhírű történetben egy különös páros őszinte és megható barátsága, valamint és az előítéletekkel való leszámolás állnak a középpontban, emellett pedig a darab alapjául szolgáló 2011-es film megtörtént eseményeket dolgozott föl.

Menedék a tüdőszanatóriumban – Balatonfüred (03.24.)

Dr. Levendel László a tuberkulózis leküzdésének jelentős alakja, az alkohológia kidolgozója, a betegségek személyiség-lélektani vonatkozásaiban is jártas orvos, nem mellesleg a művészetek és a művészek barátja volt. A balatonfüredi Vaszary Villa szombaton nyitó, Menedék a tüdőszanatóriumban névre keresztelt kiállítása gyűjteményének keletkezéséről és a társadalomtörténeti háttérről igyekszik képet adni – betekintést adva a hivatalos és a marginális szférák határterületére.

Szent Donát Birtok & Gere Attila Pincészete birtokkonyha-est – Veszprém (03.24.)

Folytatja februárban elkezdett birtokkonyha estjeinek sorozatát a csopaki Szent Donát Birtok és a MÁRGA Bisztró csapata, így most szombat estére a villányi Gere Pincészetet hívták meg. Képviseletükben Gere Andrea és éttermük séfje érkezik, míg a vendéglátók színeiben Kovács Tamás tulajdonos-borász, valamint Endrédi Zoltán és Varga Roland séfek prezentálják majd a héttételes borsort és az ötfogásos vacsorát, amely – többek között – olyan ételeket tartalmaz, mint a konfitált galambcomb, a kelvirág-textúrák és a dohányfagylalt.

Borvacsora a Bujdosó Pincészettel – Vonyarcvashegy (03.24.)

„A balatoni nyarat zárjuk palackba” – hirdeti a családi pincészetét igazgató Bujdosó Ferenc, akit szombat este a vonyarcvashegyi Zenit Hotel lát vendégül élőzenés borvacsoráján: az érdeklődő ínyenceket kilenctételes, kizárólag Bujdosó-borokból összeállított borsor és olyan fogások várják a helyszínen, mint a fácánleves és a mandulás házi körtetorta.

Badacsonyi Terroir – Borvacsora a Laposa Birtokon (03.24.)

A Laposa Birtok alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek: ennek bemutatását szolgálja szombat esti borvacsorájuk is, amelynek középpontjában a badacsonyi terroir áll, nem beszélve az ötfogásos vacsoramenüről. A résztvevőket egy-egy olaszrizling és kéknyelű, valamint a 2016-os BalatonBor fogadja majd, valamint olyan ételkülönlegességek, mint a bakszakáll, a feketeberkenye és egy érlelt keménysajt.

11. Spuri Balaton Szupermaraton – Siófok (03.22-25.)

Tavaly is több mint kétezer futó vett részt a Spuri Balaton Szupermaratonon, amit idén már tizenegyedik alkalommal szerveznek meg. Az öt teljesíthető távval – szuper- és félmaratonok váltóban és párban – mintegy négy napnyi futást ígérő Balaton-kerülést ide sem szabad kihagyni.

A víz az úr – Veszprém (03.24-25.)