Kishegyre tényleg érdemes odafigyelni: a kilátás páratlan, a helyi borászatokat, valamint éttermeket pedig szintén érdemes felfedezni. Nem véletlen, hogy a helyiek végre fesztivált szerveznek ide.

Április 14-én tartják Balatonlellén Kishegyi Kortyok és Falatok névre keresztelt gasztrorendezvényt, amelyet a szervezők a település történetének legnagyobb fesztiváljaként jellemeznek. A gasztrofesztivál a Hegyszépítő Társaság ötlete nyomán helyi éttermek, borászok és cukrászok összefogásával szerveződik annak érdekében, hogyKishegyet közelebbről mutathassák be. „Szeretnénk, ha minél többen megismernék és minél többen ellátogatnának ide, nem csak a Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényre, hanem akár az év minden napján” – mondta Fárbás Anett, a rendezvény egyik szervezője.

A hét helyszínen hét étterem, tizenkét borászat, három cukrászda és több kézműves várja a vendégeket a nap folyamán: a programok között szerepelnek gyalogos és kerékpártúrák, kézműves vásár, népi játékok és egyéb programok is.