A fesztivál legjobb ételének járó elismerést a Kreinbacher Bistro kapta, a Kistücsök étterem pedig a legjobb édesvízi halból készült étel kategóriában kapott különdíjat.

Gourmet Fesztivál keretein belül a Millenáris parkban kóstolhattuk meg Magyarország legjobb ízeit május 18. és 20. között. A fesztivál keretein belül idén másodszor került kerül átadásra a Gourmet díj, amellyel a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét díjazzák. Szakemberek és a látogatók is szavazhattak, így két kategóriában hírdettek nyertest, és két különdíjas étterem is született.

A díjakat Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese adta át, aki Torinoban hazánkat képviseli majd a Bocuse d’Or szakácsverseny európai fordulóján.

A szakmai zsűri a fesztivál legjobb ételének a Kreinbacher Bistro "Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár" fogását választotta, a közönség a Bori Mami standját szerette a legjobban a szavazatok száma alapján, a legesztétikusabb stand díját pedig az Innio Étterem kapta.

szemesi Kistücsök éttermet Legjobb édesvízi halból készült étel kategóriában díjazta a szakmai zsűri, "Házi kenyérgombóc nyurgaponty császárhússal, sóska szósszal” ételük vitte a pálmát.