Budapesten már ismert brand a természetes alapanyagokból isteni fagyit készítő Anjuna, ami Balatonfüreden keresztül tör be a Balaton partjára. Szombaton nyitónapot tartanak sok akcióval, ingyen topping és ajándék is szembejöhet velünk.

Ritka nagy élelmiszeripari sikersztorit hozott össze Szabó Milán és Szalay József, az Anjuna Ice Pops két atyja: adalékmentes, természetes, pálcikás jégkrémeket kezdtek pultból árusítani Budapesten. A dolog bevált, befutott, mára több üzletük van a fővárosban, ráadásul a tavalyi vizes vb fő fagyiellátói is ők lettek. Ideje volt a Balaton felé is terjeszteni a laktózmentes, vegán, cukormentes, illetve gluténmentes finomságokat, meg is nyitották első balatoni üzletüket a füredi Aranyhíd sétány egyik új lakóparkjában.

Kerekes Csongor és társa, Vincze Attila viszik a helyi üzletet (franchise-rendszerben), előbbivel sikerült is beszélnünk, ráadásul pár nappal a hivatalos, szombati nyitás előtt. Vincze ötlete volt az egész, ő szerette volna a brandet megjelentetni Füreden, Kerekes pedig a kapocs volt az alapító Szabó Milán felé. Eleinte nehéz diónak ígérkezett üzlethelyiséget találni, de végül a Tagore sétányhoz közel, a város feltörekvő, kiépülőben lévő részén megtalálták a megfelelő helyiséget.

A közönség reakciója szerencsére jó volt: volt vendég, "aki evett már ilyet Pesten, és lelkendezett, hú de jó, hogy már Füreden is van Anjuna" - mondta Kerekes. Akadt olyan betérő vendég is, aki most fedezte fel őket. Ebből a két csoportból már egy olyan köztes halmaz is kialakult, aki már visszajáró vendég. És persze ott az utolsó csoport: akadtak, akik egyből fordultak ki, amikor meglátták, hogy nem gombócos fagyi kapható itt. (Fontos megjegyezni, hogy a fent említett nyitóbuli előtti hetekben már kinyitottak korlátozott választékkal, ami a nyitásra lesz teljes, 100 százalékos.)

Előreláthatóan addig terveznek idén nyitva lenni, amíg jó az idő, akad vendég, tehát szeptemberben biztos, októberben talán. Aztán a 2019-es márciusi hétvégéken újra kinyitják a kapukat, persze ha épp nincs hóvihar. A jégkrém ugyanis a vendéglátás speciális ága, ez nem egy étterem, hogy rossz idő esetén beülnek az emberek: Kerekes szerint ha szakad az eső, nincs senki a sétányon, nekik sincs forgalmuk.

Ami még kiemelten fontos az Anjuna esetén, hogy szívük legmélyebb pontjáig kutyabarátok. Van kutyapop néven kutyajégkrémük, ami banán, mogyoróvaj és víz mixéből készül, a pálcika is kutyarágcsa (meg is kérdeztük, ember által fogyasztható-e, és igen!). Ezen kívül kapcsolatban vannak a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát! nevű Facebook-csoporttal is, és az együttműködésükből már két Anjuna-kutyát sikerült gazdihoz adni.