Augusztus elején állandó, 30 fokos hőségben és napsütésben még a víz partján is nehéz megmaradni - összegyűjtöttünk pár programot, amiben nem fog zavarni a kánikula.

Evidencia a nagy melegben: fagylalt! 

Még szerencse, hogy a tó körül számtalan különleges és díjnyertes fagylaltozó közül válogathatunk. Van kecskefagyi a Káli-medencében, Szigligeten a Vár alatt híres Várkávézó, díjnyertes gyenesi Bringatanya, a fővárosból Balatonfüredre költözött Anjuna Ice Pops, rengeteg új és különleges fagyizó (például a Sarokház), és rengeteg klasszikus és híres cukrászda.

Nem csak esős időben lehet művelődni, sőt. 

A forró napokon nincs is jobb, mint egy hűtött kiállításterem. Talán soha nem volt még ilyen sokszínű a Balaton környéke ezen a téren: mehetsz a Festetics család könyvtárába sétálni a Hosszúlépéssel, denevérekkel lehet ismerkedni a Balatoni Múzeumban, vagy  levendulával TihanybanBakonybélben a csillagokat érdemes megnézni,  Füreden a zsidó kiválóságokat, Veszprémben pedig a várbörtönt.

Az aktuális kiállításokra is érdemes odafigyelni: a Laczkó Dezső Múzeum a galéria múltjára tekint vissza, Tihanyban a KOGART a magyar tájképfestészetet mutatja be, a Látványtár pedig a dohányzás történetét ismerteti.

Parti parti hátán

Ha beleveted magad a balatoni éjszakai életbe, legalább a forró nappal egy részét átalhatod! Mi itt válogattunk, Balatonalmádi és Badacsony között gyűjtöttük össze azokat a bárokat, kocsmákat és klubokat, ahova a legnagyobb hőségben is megéri betérni pár italra.

Víz helyett erdő

És ha eleged lenne a tömeges strandokból és az egyre melegebb vízből,  járj be egy izgalmas és árnyékos túraútvonalat a tó körül!  A legszebb panorámautakat itt szedtük nektek össze, 20 pontos nyári bakancslistánkat itt, a tó legszebb kilátóit pedig Kilátóra fel!-sorozatunkban.