Az évnyitó hétvégére jósolt hidegbetörés és havazás ellenére (vagy éppen emiatt) is érdemes programokat tervezni a Balatonnál. Ingyenes koncertet ad Boggie, pótszilveszeri borvacsorát szervez a Válibor és jön az első újévi geotúra is Alsóörsön.

Pótszilveszter Váli módra (01.05., Badacsonyörs)

Január 5-én a Válibor csapata pótszilveszteri borvacsorát rendez, ahol kemencében készült újévi malacsült lesz a menü, természetesen a hozzá leginkább passzoló borral felszolgálva.

Ingyenes Boggie koncert (01.05., Veszprém)

A veszprémi Hangvilla 2018-ban ünnepelte 5. születésnapját, ezt pedig egy ingyenes koncerttel is emlékezetessé teszik január 5-én. Ezen a napon a friss Hangvilla-díjas Boggie ad koncertet a közösségi térben, amire ugyan a belépés díjtalan, de a részvételhez jegyfoglalás szükséges a Hangvilla pénztárában.

Út a vadonba (01.04., Keszthely)

Pénteken folytatódik az ingyenes Távcső – Mozipótló Filmklub sorozata a keszthelyi Balaton Színházban. Ezúttal a ma már kultfilmnek számító Út a vadonba kerül a vászonra. A film Christopher McCandless történetét dolgozza fel, aki friss diplomásként hagyja hátra eddigi életét, és vág neki Amerikának. McCandless útja a dél-dakotai búzamezőktől a Colorado folyó zuhatagain és egy kaliforniai neohippi kolónián át egészen Alaszka áhított, ám veszélyes vadonjáig vitt. Eközben olyan érdekes emberekkel találkozott, akik döntő hatással voltak gondolkodására és akik életét ő is megváltoztatta.

Vörös-kő geotúra Alsóörsön (01.06.)

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park évnyitó geotúráján az Alsóörs-környéki geológiai különlegességeket ismerhetjük meg közelebbről is, amely terület az Év Földtani Értéke címet is elnyerte. Megtudhatjuk hogyan és mikor keletkezett az itt felhalmozódott vörös homokkő réteg, de útba esik a Somlyó-hegy kilátója is, valamint egy falutörténeti kiállítást is megtekinthetünk egy autentikus borozóban.

Déli Téli Party - Pótszilveszter Balatonbogláron (01.05., Balatonboglár)

Január 5-én a balatonboglári Gömbkilátónál is pótszilveszterezhetünk a Boglár-Lelle összefogásnak köszönhetően, az egész napos programon fellép majd Gájer Bálint, részt vesznek olyan helyszínek csapatai, mint a Mango Restaurant & Café, a BL YachtClub & Apartments, a Bujdosó Pincészet, a Pócz Pincészet és a Márton Cukrászda, de családi programokra is számíthatunk.

Hétvégi túratipp: Halom-hegyi Kossuth-kilátó