Noha az időjárás egy ideje már igyekszik tudatosítani bennünk, március 1-jével már minden kétséget kizáróan beköszönt a tavasz. Veszprémben jó koncert, Balatonfüreden jó ételek várnak, de akár kirándulni is érdemes egy nagyot a környéken.

Supernem (03.01., Veszprém)

A lassacskán már az ezredik koncertjéhez közeledő Supernem nem ragaszkodik a kerek számok megünnepléséhez, éppen ezért az idén 17 éves zenekar nem vár a jövő évi nagykorúságig, és már 2019-ben jubileumi klubturnéra indul. Március 1-jén a veszprémi Expresszóba látogatnak, ahol a Baab nyitja meg az estét.

Balatoni KÖR Gasztro Piknik (03.02., Balatonfüred)

Március 2-án, szombaton érkezik a Balatoni KÖR Gasztro Piknikek utolsó előtti eseménye, melynek a balatonfüredi Aura Hotel parkolója ad otthont. A pikniken a Balatoni KÖR számos tagja képviselteti magát: kilenc étterem, tíz borászat, egy pálinkafőzde, valamint egy cukrászda is feltűnik, nemrég pedig az esemény szervezői azt is elárulták, hogy az éttermek milyen ételekkel készülnek szombatra. Ígérnek gyerekprogramokat is, a délutánhoz pedig élőzene adja meg az alaphangulatot.

Résztvevők:

Veszprémi Tavaszi Fesztivál 2019 (03.02-től, Veszprém)

A Budapesti Tavaszi Fesztivál inspirálta a március 2-án startoló Veszprémi Tavaszi Fesztivált, melyet idén már 12. alkalommal rendez meg a Pannon Várszínház társulata. Március 24-ig minden hétvégén láthatunk egy előadást a veszprémi Hangvillában. Ezen a hétvégén Jókai Anna, Fejünk felől a tetőt című színpadi játéka kerül terítékre, Ivancsics Ilona és Színtársai vendégelőadásában.

Téli Balatoni Vitorlás Hét (03.02-től, Balatonfüred és további helyszínek)

Az eredetileg februárra tervezett Téli Balatoni Vitorlás Hét március 2-án veszi kezdetét a feljebb már említett, balatonfüredi Balatoni KÖR Gasztro Piknikkel, másnap pedig útnak is indul a túra a Balaton körül, mely a későbbiekben érinti majd Balatonkenesét, Balatonlellét, Balatonfenyvest, Badacsonyt, Balatonboglárt, március 7-én pedig Balatonlellén ér véget.

Tervezett program:

  • Március 2., Balatonfüred - Balatoni KÖR Gasztro Piknik
  • Március 3., Balatonkenese - Látogatás a Wia Elektromos Yachtok fűzfői gyártócsarnokában
  • Március 4., Balatonlelle - Korcsolya-szauna-wellness program
  • Március 5., Balatonfenyves - Bowling-billiárd-darts bajnokság
  • Március 6., Badacsony - Laposa és Istvándy Pincészet, borkóstoló program
  • Március 7., Balatonboglár és a Csavargőzös Múzeumhajó megtekintése, majd érkezés Balatonlellére

53. Kodály Emlékhangverseny (03.02., Balatonfüred)

Idén már 53. alkalommal rendezik meg a Kodály Zoltán emléke előtt tisztelgő hangversenyt a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében, összesen öt kórus részvételével.

Az ingyenes koncerten fellépő kórusok:

  • Református Általános Iskola Balatonfüred Kiskórusa
  • Református Általános Iskola Balatonfüred Fiú- és Nagykórusa
  • Balatonfüredi Eötvös Lóránd Általános Iskola Kórusa
  • Bem Emlékkórus
  • Balatonfüred Város Vegyeskara

Hétvégi túratipp: Csobánc

A tavasz első hétvégéjén, az egyre enyhébbre forduló időben kötelező program egy szuper hétvégi túra, melyhez remek úticél lehet a környék egyik leglátványosabb kilátását nyújtó Csobánc. A Diszelről vagy Gyulakesziről is megközelíthető hegyet már csak a környező tanúhegyekre nyíló panorámáért is érdemes megmászni, de kellően tiszta időben (amire jelenleg elég nagy az esély) akár a Kőszegi-hegységig is elláthatunk. A hegytetőn mindenképpen érdemes elidőzni a csobánci vár romjainál, ahol könnyen találkozhatunk siklóernyősökkel is.