Ezen a hétvégén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervez vezetett geotúrát a Koloska-völgyben, Keszthelyen egy különleges helyi festő életmű-kiállítása nyílik, Veszprémben pedig Tom Waits dalai is felcsendülnek. A Balaton-környéki programok mellett ezúttal budapesti eseményt is ajánlunk, hiszen szombaton a New York Palotában mutatkoznak be a legjobb badacsonyi borászatok.

Csiszár Elek festőművész életmű-kiállítása (03.09-től, Keszthely)

Március 9-én, szombaton nyílik Csiszár Elek festőművész életmű-kiállítása a keszthelyi Balatoni Múzeumban, amelyet május 12-ig lehet megtekinteni. A jelenleg Siófokon élő művész kisebb megszakításokkal a Balaton mellett töltötte minden idejét, így a tó és annak környezete folyamatosan megtalálható képein.

Geotúra a Koloska-völgyben (03.10., Balatonfüred)

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park vasárnapra időzítette a Koloska-völgyet és környékét bemutató geotúráját. A program során megismerhetjük a völgy sziklaóriásait, gyönyörködhetünk a panorámában a Jókai-kilátóból, képzeletben elénk tárul az egykori Thetys-óceán, mindezek mellett pedig a Lóczy-barlangba is leereszkedhetünk.

Braindogs: Tom Waits-dalok (03.09., Veszprém)

Szintén szombat este koncertezik a veszprémi Expresszóban a Braindogs, amelyet túlzás nélkül nevezhetünk supergroupnak is, hiszen olyan idehaza alkotó nemzetközi és magyar zenészek alkotják, mint a brit blues-énekes Ian Siegal, az osztrák-magyar Ripoff Raskolnikov, a holland Mischa den Haring, valamint a Quimby-ből ismerős Varga Livius, Frenk, Nagy Szabolcs és Varga Laca. Március 9-én az ő tolmácsolásukban hallhatjuk a legendás Tom Waits legjobb dalait.

Hétvégi túratipp: Tihanyi gejzírkúpok

Tihany minden évszakban számtalan lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, akár aktív, akár passzív módon szeretnénk élvezni a félszigetet. Ajánlónkban ezúttal a gejzírkúpokat helyezzük előtérbe, az egykori balatoni vulkanizmus egyik legizgalmasabb területét. A bencés apátságtól indulva a Belső-tó mellett található Levendula Ház és Látogatóközpont felé érdemes venni az irányt, ahol mélyebb tudást is szerezhetünk a félsziget keletkezéséről. Az út a Lóczy Lajos tanösvényen visz tovább, előbb az Aranyház-gejzírkúphoz, majd az Átjáró-barlang, később pedig a Gejzírmező irányába. Ha időnk engedi, mindenképp tegyünk kitérőt a Csúcs-, a Nyerges- és az Apáti-hegy felé is, a kilátás megéri a plusz fáradságot.

+1: Badacsony New Yorkban (03.09., Budapest)

Azok számára, akik ezt a hétvégét nem tudják a Balatonon tölteni, a Badacsony New Yorkban című nagyszabású borkóstolót ajánljuk, melyet március 9-én rendeznek meg a budapesti New York Palotában. A kóstolón valamennyi Badacsony-környéki pincészet képviselteti magát, köztük olyanok, mint a Laposa Birtok, a Szászi Birtok, az Istvándy Borműhely, a Gilvesy Pincészet, a VáliBor, illetve mások mellett a Villa Tolnay Borház.

Az eseményről további információk a We Love Budapest weboldalán!