Igazán aktív hétvégére számíthatunk ezúttal a Balatonnál, nem lesz nehéz ledolgozni a húsvéti lakomá(ka)t. Rendeznek gyalogos és kerékpáros túrákat is egyaránt, de futóversenyre is benevezhetünk. Ezen kívül a helyi éttermek megfőzik nekünk Balatonalmádit, Veszprémben pedig Ivan & The Parazol koncertre is készülhetünk.

XX. Jubileumi Káli Túra (04.27., Ábrahámhegy)

Szombaton már a huszadik Káli Túrát szervezik Székely Károly emlékére, melynek útvonala Ábrahámhegy környékét járja körbe. A túra érdekessége, hogy gyalogos, valamint kerékpáros távokon is teljesíthető, sőt a 6 km-es útvonalon a legkisebbek is elindulhatnak.

III. Fuss Neki Félmaraton és Futófesztivál (04.27., Balatonlelle)

Április 27-én rendezik meg a III. Fuss Neki Félmaraton és Futófesztivált is, Balatonlellén. Itt is sokszínű mezőny várható, hiszen a leghosszabb, 21 km-es táv mellett, 800 méteren a gyerekek is kipróbálhatják magukat, a 2 km-es verzió pedig a kutyások versenye lesz. A nevezés ugyan lezárult, de már csak a hangulat miatt is érdemes lesz kilátogatni, és biztatni az indulókat.

II. Balatoni Bringás Piknik (04.27., Balatonlelle)

Kiváltképp mozgalmasnak ígérkezik ez a hétvége, szintén április 27-én, szombaton érkezik ugyanis a II. Balatoni Bringás Piknik, amely a Fuss Neki Futófesztiválhoz hasonlóan Balatonlelléről indul. Az országúti tekerés mellett a gyerkőcök közlekedésbiztonsági játékokon is részt vehetnek, de ki lehet majd próbálni a tandembiciklit, és spinracing is lesz a Balaton-parton.

Ivan & The Parazol, Esti Kornél (04.26., Veszprém)

Pénteken, azaz április 26-án mutatja be nemrég megjelent nagylemezét az Ivan & The Parazol a veszprémi Expresszóban. Az este másik zenekara az Esti Kornél lesz, akik szintén legutóbbi, novemberben kijött albumuk dalaira koncentrálnak majd.

Megfőzzük Almádit - Szezonnyitó (04.27., Balatonalmádi)

Április 27-én, szombaton indul a nagybetűs szezon Balatonalmádiban, összesen öt helyszínen kerül majd a középpontba a kézműves sajt, a harcsa és a spárga. A résztvevők közt olyan helyeket találunk, mint a Veganeeta Home, a Kerekes Pince, a Terasz, a Desszeretlek, illetőleg a Jóbarátok Halsütöde.

Hétvégi túratipp: Töreki Tavak tanösvény

Amikor kirándulásról, túrázásról van szó, szinte mindenkinek egy hegycsúcs ugrik be, pedig nem kell mindenáron magasra másznunk, ha szeretnénk közel kerülni a természethez.

Ékes bizonyítéka ennek a Siófok határában található Töreki Tavak tanösvény is, amely a Cinege-patak völgyében kanyarog, összesen 300 hektárnyi természetvédelmi területet átszelve. A patak az egyetlen olyan vízfolyás a környéken, amely élővizet szállít a Balatonba, emiatt gazdag élővilág alakult ki itt, amelyet a tanösvény 12 állomáson keresztül mutat be. A tavak alkalmasak horgászásra, de egy szuper családi naphoz is kellemes a környezet, hiszen játszóteret, valamint tűzrakóhelyet is találunk mellettük.