Már június közepére megérkezett a tökéletes strandidő, ami nemcsak kánikulát, hanem rengeteg balatoni programot is hozott magával. A hétvégén könyv-, sör- és levendulafesztivált is tartanak a régióban, de éjszakai túrát és van Gogh-kiállítást is ajánlunk a hétvégére.

Veszprémi Sörfesztivál 2019 (06.13-16., Veszprém)

A Veszprémi Sörfesztivál már június 13-án, csütörtökön elstartol, és egészen vasárnapig várja a sörkedvelőket, összesen nagyjából 40 hazai és nemzetközi kézműves nedű felvonultatásával. A kóstoláshoz koncertek és DJ-k biztosítják a megfelelő hangulatot a Historia Kertben, de a szervezők kézműves vásárral és gyerekprogramokkal is készülnek.

Könyv – Bor – Jazz Fesztivál 2019 (06.14-16., Balatonfüred)

A Könyvhéthez kapcsolódóan, június 14. és 16. között rendezik meg Balatonfüreden a Könyv – Bor – Jazz Fesztivált. A háromnapos rendezvényen számos új könyvet mutatnak be, melyekhez kapcsolódóan több közönségtalálkozó is lesz a szerzőkkel. A kötetek mellett a borok is fontos szerepet kapnak majd, ahogy az olyan előadók koncertjei is, mint a Mörk, a Stereo Swing vagy a Jónás Vera Experiment.

II. Kőröshegyi Levendulafesztivál (06.14-16., Kőröshegy)

A nyárral együtt megérkezett a levendulaszezon is, ezen a hétvégén a II. Kőröshegyi Levendulafesztivál keretein belül tömhetjük meg aratótáskáinkat, három napon át. Az aratást követően többek közt szappankészítő workshopon lazíthatunk, de egy bemutató előadás során megismerhetjük a levendulatermesztés- és lepárlás titkait is.

A belépés ingyenes, de csak a helyszínen vásárolt aratótáskába lehet levendulát szedni!

Holdfénytúra a Badacsonyon (06.15., Badacsony)

Június 15-én este holdfényes túrát szerveznek a Badacsonyon, a Kisfaludy-kilátót megcélozva. A kb. 2,5 órás vezetett kirándulás közben megismerkedhetünk a tanúhegy természet és ember alkotta értékeivel, végezetül pedig a Hold és a csillagok fénye mellett gyönyörködhetünk a páratlan panorámában.

Jelentkezni személyesen, a badacsonytomaji Tourinform-irodában lehet!

„Igazabb a szó szerinti valóságnál” – Vincent van Gogh rajzművészete (09.22-ig, Keszthely)

A mostani hőhullámban a májusban nyílt, Vincent van Gogh rajzművészetét bemutató kiállítás jó alternatíva lehet. A Festetics Kastélyban szeptember 22-ig látogatható tárlat a holland művész egy kevésbé ismert, ám annál érdekesebb oldalát hozza közelebb az érdeklődőkhöz.

Így neveld a sárkányodat 3 (06.16., Balatonudvari-Fövenyes)

Június 16-án a fövenyesi kertmoziban is a vászonra kerül az utóbbi évek egyik legnépszerűbb animációs filmsorozatának harmadik része, az Így neveld a sárkányodat 3. A Hablaty és Fogatlan kalandjait elmesélő DreamWorks alkotás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozás lehet.

Hétvégi túratipp: Túra a Béke Sztúpához

Erre a hétvégére a zalaszántói Béke Sztúpát ajánljuk úti célként egy könnyed nyári túrázáshoz, ami a hőségben sem annyira megterhelő. Közép-Európa első buddhista szentélyét kocsival a legkönnyebb megközelíteni, de Zalaszántó központjából gyalog is nyugodtan nekivághatunk a Kovácsi-hegynek. Utunk présházak közt, a Zalai-dombság panorámája által övezve vezet a sztúpának helyet adó Világosvár nevű tisztáshoz.