Szinte egy szempillantás alatt véget ért a június, máris a hónap utolsó hétvégéjéhez érkeztünk. A VOLT Fesztivál miatt most nagy fesztivált nem érdemes keresni a parton, de így sem maradunk izgalmas események nélkül. Most rendezik a 37. Balaton-átúszást, kortárs kiállítás nyílik Szentbékkállán, Siófokon zenél a Kowalsky meg a Vega, és bár némi enyhülés várható, a hétvégén is érdemes lesz strandolást tervezni.

Balaton-átúszás 2019 (06.29., Révfülöp)

A már hosszabb ideje kitartó jó időnek köszönhetően, ezen a hétvégén, pontosabban június 29-én rendezik meg az ország egyik legismertebb és legtöbb embert megmozgató sporteseményét, a Balaton-átúszást. Révfülöpről indulva 5,2 km úszás vár a résztvevőkre, nevezni pedig akár még a helyszínen is lesz lehetőség.

Fontos: a Balaton-átúszáson csak egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolással lehet részt venni!

Itt a kánikula, irány a strand!

A héten újabb hőhullám érte el az országot, ami hétvégére ugyan valamelyest mérséklődik, fázni így sem fogunk. Érdemes tehát strandolásra készülni a hétvégén is; erős gasztrokínálattal vár minket a fövenyesi strand, a vízi sportok szerelmeseinek ott a vonyarcvashegyi Lidó, a déli parton a hatalmas Zamárdi Nagystrandon biztosan kényelmesen elférünk majd, a gazdiknak érdemes megnézni a fonyódi kutyastrandot, a családosok számára pedig kiváló alternatíva a vadregényes és nyugodt sajkodi strand.

Bodybuilding - vernissage (06.28-tól, Szentbékkálla)

Június 28-án a budapesti TOBE Gallery jóvoltából nyílik kortárs fényképészeti-, kollázs- és installáció-kiállítás nemzetközi művészek munkáiból, Bodybuilding címmel a szentbékkállai Pegazusban. A július 24-ig látogatható tárlat a test(kép) kialakítását és megformálását a kortárs művészetben a hogyan és miért kérdések mentén vitatja meg.

Kowalsky meg a Vega (06.29., Siófok)

Június 29-én ismét a Balatonnál ad koncertet az ország egyik legkedveltebb zenekara, ezúttal a siófoki PLÁZS színpadán láthatjuk a Kowalsky meg a Vegát, míg előttük Attila Talan melegíti majd a közönséget.

A szúrós csodabogyó nyomában (06.29., Badacsonytomaj-Szigliget)

A szombati napon szakvezetett túrán ismerhetjük meg Szigliget természeti és kultúrtörténeti értékeit. A szúrós csodabogyócserjék övezte útvonal a badacsonyomaji Tourinform-iroda melletti gyülekezőt követően az Avasi-templomtól indul, majd a Kamon-követ is érintve tér vissza Szigliget központjába.

Yesterday (06.27-től egész hétvégén)

Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a dalokat és egy csapásra világsztár válna belőled? Az Igazából szerelem írójának és a Gettómilliomos rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk idén nyáron.

A Yesterday-t a siófoki Sió mozi mellett a balatonakali, a fövenyesi, valamint révfülöpi kertmoziban is vetítik a hétvége folyamán.

Hétvégi túratipp: Haláp

Nemrégiben végigjártuk a Haláp bányászati tanösvényét, amit bátran ajánlunk minden kirándulni vágyónak az előttünk álló hétvégére is. A gyerekkel is könnyen végigjárható, változatos tanösvény számos geológiai érdekességet tartogat. Az egykori bazaltbányászat miatt megcsonkított hegy egyik leglátványosabb részét a felszínre bukkanó bazalttömbök alkotják, amely a Hegyestűn megfigyelhetőkkel ellentétben itt többnyire vízszintesen és ferdén állva alakultak ki. A csúcson 360 fokos panoráma fogad minket, innen beláthatjuk a Káli- és Tapolcai-medencét is, de a Balatonra is letekinthetünk.