Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

aktív

szerkesztés

Badacsony, Kishegy, Csopak: hegyet mászni borospohárral is ér – programajánló (04.12-14.)

Szerzők

  • Kovács Dávid

2019. 04. 11. 18:11

Lassan április közepén járva már tényleg mindenki kedve szerint válogathat a programok közül a Balaton mellett. Az utolsó tavaszi Gasztrohegy mellett jön a II. Kishegyi Kortyok és Falatok, de lemezbemutatót tart a 30Y, illetve a kőröshegyi tulipánszüret is folytatódik.

Lávakő-hétvége – Gasztrohegy (04.12-14., Badacsonytomaj)

Április 12. és 14. között utolsó tavaszi epizódjához érkezik a badacsonyi Gasztrohegy programsorozat. Záróakkordként a Badacsony mint vulkán kerül előtérbe: lávakövön grillezett húsok, sajtok és zöldségek sisteregnek majd a vendéglátóhelyeken, amiket a környék legszebb teraszain kóstolhatunk meg, de az elmaradhatatlan borok miatt is már előre érdemes dörzsölni a tenyereket.

Résztvevő helyszínek:

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tavaszi Tekergő – Veszprémi Turisztikai Szezonnyitó és Vásár (04.13., Veszprém)

A szombati napon Veszprém belvárosát ellepik a programok a Tavaszi Tekergő - Turisztikai Szezonnyitó és Vásárnak köszönhetően. Az egész napos kézműves vásár mellett lesznek gyerekprogramok, városnéző túrák, több egyébként fizetős helyszín pedig ingyenesen vagy kedvezménnyel lesz látogatható.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

II. Kishegyi Kortyok és Falatok (04.13., Kishegy)

Szombaton már második alkalommal hódítják meg Kishegyet a környék éttermei és borászatai, köztük olyanok, mint a Konyári Pincészet, az IKON Borászat, a Majthényi Présház vagy a Kedvesem Bisztró. A gasztronómia mellett szerveznek gyalog- és kerékpártúrákat, valamint kézműves vásárt is.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tulipánszüret Kőröshegyen (04.12-14., Kőröshegy)

Ezen a hétvégén is folytatódik a tulipán- és nárciszszüret a Kőröshegyi Levendulásban, ahol összesen százezer tulipánt és tizenötezer nárciszt ültettek az alkalomra. A szervezők a virágok mellett palántavásárral, és helyi levendulából készült kézműves termékekkel is várják a látogatókat.

Fotó: Unsplash.com

30Y és Idegen (04.12., Veszprém)

Márciusban jelent meg a pécsi 30Y legújabb albuma Ki az akit még megölelnél címmel, április 12-én pedig a veszprémi Expresszóban is bemutatják a lemezt, természetesen néhány korábbi, már jól ismert szerzemény kíséretében. A 30Y vendége ezen az estén a szintén az alternatív zenei színteret erősítő Idegen lesz.

DJ a Szőlőben - Kékfrankos Április (04.13., Paloznak)

Igazi tavaszi hangulatban borozhatunk a Homola Borteraszon, hiszen április 13-án jön a DJ a Szőlőben újabb felvonása. Az alkalomnak ráadásul különleges apropója is lesz, a Homola Pincészet Kékfrankos 2017 bora most jelenik meg, az ételekről pedig a Gastro-Hack csapata gondoskodik.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Természetjáró Filmklub - Inverse Everest (04.13-14., Tihany)

A tihanyi Levendula Ház filmklubjában április 13-án és 14-én is az Inverse Everest című ismeretterjesztő filmet vetítik, amely a világ legmélyebb barlangjába kalauzol el bennünket. A Krubera-Voronya-barlangról ez az első dokumentumfilm, melyet ráadásul magyar kutatók készítettek, több mint 2000 méterrel a felszín alatt.

Hétvégi túratipp: Tihanyi gejzírkúpok

Tihany minden évszakban számtalan lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, akár aktív, akár passzív módon szeretnénk élvezni a félszigetet. Ajánlónkban ezúttal a gejzírkúpokat helyezzük előtérbe, az egykori balatoni vulkanizmus egyik legizgalmasabb területét. A bencés apátságtól indulva a Belső-tó mellett található Levendula Ház és Látogatóközpont felé érdemes venni az irányt, ahol mélyebb tudást szerezhetünk a félsziget keletkezéséről. Az út a Lóczy Lajos tanösvényen visz tovább, előbb az Aranyház-gejzírkúphoz, majd az Átjáró-barlang, később pedig Gejzírmező irányába. Ha időnk engedi, mindenképp tegyünk kitérőt a Csúcs-, a Nyerges- és az Apáti-hegy felé is, a kilátás megéri a plusz fáradságot.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Hasonló tartalmak

Admin mode