A koronavírus miatt elmarad a Grande Partenza, a Giro d'Italia bringás körverseny magyarországi rajtja.

Mivel bizonytalanná vált az olaszországi kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia megrendezése, a magyarországi első három szakaszt (Grande Partenza, azaz Nagy Rajt) nem rendezi meg hazánk - közölte Facebook-oldalán pénteken Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az Index szerint.

A magyar rajt Budapesten lett volna május 9-én, a Balaton-felvidéken két nappal később, 11-én tekertek volna át a világ legjobb bringásai.

Mindez hosszas, az olasz szervezőkkel való egyeztetés után kristályosodott ki. Az olaszok szerint nem járt volna veszéllyel a verseny, de a magyar szervezők nem vállalták a koronavírus-járvány okozta kockázatot. Jelezték, egy későbbi időpontban megtarthatnák a magyar Nagy Rajtot. Olaszországban egyébként április 3-ig állították le a sportéletet, szóval a Giro ebbe nem esik bele, de adott esetben ezt nyilván meghosszabbíthatják.

Rengeteg balatoni és dunántúli város és falu készült programokkal a Giróra, nyilván nagy érvágás mindegyiknek az elmaradás. Emlékezetes, hogy 100 nappal a Nagy Rajt előtt az útvonal által érintett több településen a Giro hagyományos színébe, rózsaszínbe öltöztettek épületeket, helyeket.

Címkék