Hogy miért jók az őszi hétvégék? Lehet kirándulni, még a kinti koncertek, programok is fénykorukat élik, és a Balaton lágyabb, meghittebb pompájában tündököl. Mindehhez ajánlunk most nektek különleges lehetőségeket az északi és déli parton egyaránt. Azt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy még korai az utószezon végéről beszélni, hogy jön a III. Völgyhétvége!

III. Völgyhétvége; Kapolcs – Szeptember 25–27.

A Művészetek Völgye szervezésében őszi programsorozattá avanzsált Völgyhétvégék harmadik etapja következik szeptember 25–27. között, péntektől vasárnapig Kapolcson. A Pajta-Mozgó színpadán pénteken este 20:30-tól a Csík Zenekar muzsikál, a szombati reggel pedig futóversennyel indul. Majd tánc- és versszínház jön, 19:40-től Csángálló koncertre mulathattok a Pest-Buda udvarban, végül 20:30-tól a Pajta-Mozgó színpada az Ivan and the Parazolé lesz. Vasárnap is bőven lesz mozgásra lehetőség, a Kalapos Udvarban délelőtt 10-től jógaóra lesz. Délután 3 órától akár egy portréfotós workshopon is fejleszthetitek magatokat, szintén a Kalapos Udvarban, az este fénypontját pedig az Irie Maffia 15. szülinapi koncertje fogja jelenteni, 20:30-tól a Pajta-Mozgóban.

Jegyeket itt tudtok vásárolni a fesztiválra, ezen pedig a korábbiakhoz képest még nagyobb a hangsúly, ugyanis minden program csak jeggyel látogatható! 

Murci Fesztivál; Balatonfüred – Szeptember 26.

Három borászat fogott össze idén, hogy megtartsák a 2020-as Murci Fesztivált, szeptember 26-án. Szombaton 10 órától egészen este 20 óráig várja a látogatókat a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat Balatonfüreden. Megkóstolhatjátok a borvidék érett szőlőitől kezdve a ott zajló szüreten frissen préselt murcit, vagy éppen a zamatos ó- és újborokat, nem is beszélve a pincészetek külön erre az alkalomra készített ételkülönlegességeiről.

Villamustra, Balatonalmádi – Szeptember 26.

Eljött az őszi séták ideje! Balatonalmádi villáinak felfedező túráján szeptember 26-án szombaton vehettek részt, 16 órakor indul a kétórás Villamustra. Lesz szó még a város 18. századi szőlő- és gyümölcskertjeiről, a présházak nyaralókká alakulásáról, de a fürdőkultúra történetéről is.

Jelentkezni itt tudtok a sétára, a belépők árát pedig a helyszínen tudjátok kifizetni.  

Brains; Viviera Beach, Keszthely – Szeptember 26.

Az augusztus 15-i rossz idő miatt szeptember 26-ra tett Brains-koncert 19 órakor kezdődik a keszthelyi Viviera Beachen, ami egyben a helyszín záróbulija is lesz. Az 500 fősre limitált koncerten felcsendülnek majd a banda legfrissebb számai is, amiből azért van pár, ugyanis az elmúlt egy évben 2-3 havonta előálltak eggyel.

Jegyekhez valószínűleg csak személyesen juthattok hozzá, vagy az előző elmaradt koncert jegyeit tudjátok megvenni. 

Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint duó; Babel Camp, Balatonboglár – Szeptember 26.

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros duójának története egészen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékére nyúlik vissza, ahol osztálytársak voltak. Közös munkájukhoz azóta nyolc lemez és megannyi koncert kapcsolódik. Balatonbogláron szeptember 26-án tűnik fel a zenészpáros, 20 órától mutatják meg, hogy milyen az, amikor a kortárs jazz és az improvizatív popzene találkozik egymással.

A koncertre 1000 forint lesz a belépő, amit a korlátozott férőhely miatt egy előzetes regisztrációval is érdemes megelőzni.

Naplemente Félmaraton; Balatonboglár – Szeptember 27.

A II. Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton futóversenye egy hajózással és gasztróélménnyel egybekötött program lesz szeptember 27-én vasárnap 10 órától a balatonboglári Gömbkilátónál felállított rajtközpontban. Ami pedig utána következik: sajt és sonkatálak, bor- és sörkóstolók, mindez naplemente mellett a Balaton két legnagyobb hajóján, a Badacsony és a Füred katamaránon.

Jegyeket itt tudtok váltani a programokra.

Programajánló rovatunk mostantól kicsit visszavesz a tempóból, és havonta fog jelentkezni. A jövő héten jövünk az októberi eseményekkel, jó lesz és bőséges, győzzétek kivárni!

Címkék