A pénteki megnyitón pesti törzsvendégek is megjelentek, de sokan érkeztek Veszprémből és a közvetlen környékről is, ami azért örömteli, mert a Kandalló Csopak hosszú távon gondolkodik, és a (lehetőség szerinti) egész éves nyitvatartással a helyiek kedvelt törzshelyévé szeretne válni.

A nyári időszak Pesten sosem a magyar vendégek tömegéről szólt, ha pedig idén valami történni fog gasztrofronton, akkor a külföldi turisták hiányában nagy eséllyel a Balaton körül fog megtörténni. A Kandalló ezzel együtt nem „divatból” nyitott új helyet az északi part füredi–csopaki központjában, hanem a megnövekedett igényeknek kíván megfelelni hiánypótlóan jó hamburgereivel. Az üzletvezető, Kovács Dóri ráadásul Csopakon töltötte fél gyerekkorát, olyannyira, hogy a mostani étterem pont a nagyszüleié volt jó 30 évvel ezelőtt.

A pékárut – köztük a szuper áfonyás brióst – a füredi Péklány süti, a tartalmas szörpök az etyeki Halmi Pincétől érkeznek, a burgerkínálat pedig a pesti Kandalló Pub közönségkedvenc tételeinek válogatásából áll össze. A medium húspogácsa szaftos és jól fűszerezett, a coleslaw saláta pedig könnyed, frissítő, és (hála istennek) nem tocsog a majonéztől, mint sok más helyen. A minőség pont olyan, mint amit Pesten megszoktunk, a helyszín pedig a csopaki strand bejáratánál lévő parkoló melletti étterem.

Sütés előtt az Angus marha 18 dkg-ot nyom mindegyik burgerben, kivéve a Big Smokey-t (4190 forint), ahol 36 dkg a súlya, valamint a vega kecskesajtos burgert (2990 forint), amiben a húspogácsa helyett értelemszerűen grillezett franciakecskesajt-korong található. Azonban mindegyik mellé steakburgonya, coleslaw saláta és fokhagymás tejföl is érkezik a fogás részeként.

Elsőként az Ultimate Cheese Burgert (3190 forint) kóstoltuk, amit a kötelező elemekkel kiegészülő római saláta és paradicsom mellett a dijoni mustáros alapszósz, a mimolette (Lille környékéről származó francia edami sajt), a cheddar, a raclette (sült sajt) és a parmezánchips tesz különlegessé.

Utána nem tudtuk kihagyni a Pub legütősebb burgerét, a Kandallót sem (4490 forint), amiben a húspogácsa–saláta–cheddar hármasát a szarvasgombás majonéz, a balzsamecetes lilahagyma-lekvár és a grillezett libamáj koronázza meg, mindezt egy aszalt áfonyás briós köntösében.

A Kandalló Pub Csopak jelenleg hétvégi nyitvatartással és kézműves sörökkel várja a minőségi burgerek szerelmeseit, de június 20-tól  az iskolai időszak végétől – mindennap betérhetünk kedvenc burgereinkért. A szezon befejeztével azonban, remélem, nem kell Pestig elmennünk, hanem – csökkentett nyitvatartás mellett – egész télen kóstolhatjuk a Jalapeñót vagy a The Americant és társaikat egy pohár balatoni bor mellett.

Címkék

Elérhetőségek

8229 Csopak, Gyöngyvirág utca 1. Facebook-oldal