április 24., 13:55
Egy lovag utolsó kívánsága, ami áldást hozott a mesés Balaton-felvidéki falunak
Egy legendás paloznaki dűlő és egy középkori lovag filmbe illő történetének nyomába eredtünk.
Egy legendás paloznaki dűlő és egy középkori lovag filmbe illő történetének nyomába eredtünk.
Csopakon szúrták ki a budapesti Lánchíd két korábbi lámpatartó állványát.
Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.
Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!
Túrázás előtt vagy után, de az sem baj, ha helyette a balatoni vendéglátóhelyeken izgalmas gasztroprogramokra számíthatunk a tél hátralevő részén.
Október 3-tól hídfelújítási munkákat végeznek a Balatonalmádi és a Csopak közötti bicikliúton, ezért lezárásokra kell számítani.
Fél lábbal már a nyárban járunk, és ez a Balaton körül is érezhető lesz május utolsó hétvégéjén. Az csak ráadás, hogy most péntektől pünkösdhétfőig pihenhetünk aktívan, változatos programok mellett.
Gasztrohegy, borkóstoló, kortárs kiállítás és tájházlátogatás – április utolsó előtti hétvégéjén az időjárás és az izgalmas programok is nekünk kedveznek a Balaton körül.
Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.
A nyolc éve elkezdett hagyomány, a közösen gondolkodás, együtt kóstolás végre folytatódott. Telt ház, Balaton, csodás borok, remek hangulat – így láttuk mi az idei Vörös Balaton rendezvényt.
A Csopak Szitahegyén fekvő Petrányi Pince és Borterasz tavaly 20. életévébe lépett, a 2021-ben – a Covid miatt – elmaradt születésnapot idén, a 20+1. évben pótoltuk.
Az olaszrizling, a furmint, de elsődlegesen Csopak volt a főszereplője az idei Kódex-zsűrizésnek, ahol az új Csopak OEM két minőségi kategóriája, a Hegybor és a Dűlőbor is górcső alá került.
A kora nyári idővel együtt eljött a szabadtéri programok ideje, az esti koncertekhez és bulikhoz pedig a Gömbkilátó, egy kolostorrom és a Hévízi Tófürdő adja a rendhagyó hátteret.
A mára évtizedes hagyománnyá vált csopaki rendezvényen a borászokkal találkozva tudtuk megnézni – és megkóstolni –, hogy ők mit is gondolnak az egyik kedvenc szőlőfajtánkról.
A színész február 23-án a családjával érkezett a csopaki pincészetbe, végigkóstolta a kínálatot, és be is vásárolt.
Újabb kiváló étteremtől kell megválnia a balatoni gasztronómiának, a Papok Borozója után most a Szent Donát Borkúria éttermének megszűnéséről értesültünk.
Magas minőségű pékárukkal, reggelivel, bisztrókonyhával, luxusbiciklikkel és szálláslehetőséggel nyílt meg Csopak jelenleg legfelkapottabb helye, a Buborék.
A csopaki termőhely és kultúrtáj megőrzése egyre nehezebb feladat elé állítja a Csopaki Kódex iránymutatása alapján dolgozó és a minőségi borok előállítását minden más elé helyező termelőket.
A Kandalló Csopak hosszú távon gondolkodik, és a (lehetőség szerinti) egész éves nyitvatartással a helyiek kedvelt törzshelyévé szeretne válni.